Ανοιξε τις πύλες του το Φεστιβάλ «Burning Man»

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΙΑ ΣΕ ΕΡΗΜΟ ΣΤΗ ΝΕΒΑΔΑ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2018 15:34

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Ναρκωτικά, γυμνισμός και όργια. Το Φεστιβάλ «Burning Man» ξεκινά στη Νεβάδα με αρκετές ώρες καθυστέρηση εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πλήττουν την περιοχή. Το ετήσιο φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται πάνω από 80.000 άτομα από όλο τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις διαρκούν μία εβδομάδα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πολλοί είναι αυτοί που περιφέρονται ολόγυμνοι. Κάποιες από τις γυναίκες είναι επαγγελματίες μοντέλα.


Κάθε χρόνο πολλά ηχηρά ονόματα-χολιγουντιανοί αστέρες, επιχειρηματίες και διάσημοι δισεκατομμυριούχοι αλλά και απλοί κοινοί θνητοί- σπεύδουν να πάρουν μία γεύση από το Burning Man Festival.
Το εισιτήριο για να δει κανείς από κοντά το φεστιβάλ είναι τσουχτερό-το κόστος του ξεπερνά τα 450 δολάρια. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως άτυπα γίνεται και πώληση ναρκωτικών.
Aπό προχθές στην έρημο Black Rock έχει στηθεί μία ολόκληρη πόλη: νοσοκομεία, εστιατόρια, βιβλιοθήκες. Σε μία εβδομάδα δεν θα υπάρχει τίποτα.
Το διεθνές φεστιβάλ«Burning Man» ξεκίνησε την πορεία του το 1986 και έκτοτε κάθε χρόνο γιορτάζει έννοιες όπως η αυτοέκφραση, η αστική ευθύνη και η Τέχνη στο σύνολό της.
Βασίζεται σε δέκα βασικές αρχές που συνιστούν την κουλτούρα και την ταυτότητα του φεστιβάλ, από την κατηγορηματική αντίληψη ότι οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέρος του «Burning Man» μέχρι την απαγόρευση των χορηγιών και των διαφημίσεων στον χώρο της διοργάνωσης. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία πρόκειται για ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε όσους έχουν παχυλό πορτοφόλι. Το 2016,για παράδειγμα, το 79% των συμμετεχόντων ήταν λευκοί και το εισόδημά τους κατά μέσο όρο ξεπερνούσε τις 94 χιλιάδες δολάρια, περισσότερο δηλαδή από το διπλάσιο αντίστοιχο μέσο όρο της χώρας.
Κάθε χρόνο καίγεται το ομοίωμα ενός ανθρώπου σ’ ένα τελετουργικό από το οποίο έχει πάρει το όνομά του το «Burning Man». Σύμφωνα με τους διοργανωτές το φεστιβάλ, μέσα από τεράστιες ξύλινες κατασκευές, αγάλματα και πρωτότυπα κοστούμια, προάγει την ελευθερία και την αγάπη.
Στο τέλος της εβδομάδας ό,τι έχουν δημιουργήσει καίγεται συμβολικά. Ο χώρος θυμίζει κατασκήνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass