Ο Τούρκος Φ. Ντολάρ θα αλλάξει το όνομά του σε Φ. Νταλάρ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2018 18:32

ΑΓΚΥΡΑ

Χωρίς να διαφαίνεται τέλος στη διένεξη Άγκυρας – Ουάσινγκτον, ο Φερχάτ Ντολάρ πήγε στο ληξιαρχείο με ένα αίτημα: Να αλλάξει το επίθετό του.

«Εξαιτίας των πρόσφατων οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Αμερική στη χώρα μας, το επίθετό μου έχει γίνει περίγελος. Γι αυτό αποφάσισα να το αλλάξω», είπε ο 48χρονος έμπορος Φερχάτ στην Milliyet. «Το Ντολάρ (Dollar) στα τουρκικά σημαίνει δολάριο», λέει ο ίδιος.Η αντιπαράθεση της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες συνέβαλε στην επιτάχυνση της διένεξης των δύο νατοϊκών συμμάχων με την τουρκική λίρα να έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας της φέτος. «Δεν είχα ποτέ καταθέσεις σε αμερικανικά δολάρια, ούτε ένα δολάριο να πουλήσω, αλλά έχω ένα επίθετο που θα αλλάξω και αυτό θα κάνω», λέει.

«Δεν μπορώ να δεχτώ τη στάση των ΗΠΑ ενάντια στην Τουρκία. Συγχύζομαι από όσους κάνουν προσβλητικά σχόλια για το επίθετό μου», είπε σήμερα ο Φερχάτ, από την Νταλαμάν, επαρχία της Μούγλας στο CNNTurk.

«‘Ντολάρ, πόσο αξίζεις σήμερα, ’‘Ντολάρ πετάς σήμερα’, ‘ Ντολάρ κατρακυλάς σήμερα’ ‘ας χτυπήσουμε τον Ντολάρ στο κεφάλι για να καταρρεύσει’ Αυτά μου λένε». Ποιο ελπίζει να είναι το νέο του επίθετο; «Νταλάρ», που δεν σημαίνει κάτι στα τουρκικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass