Η Χιλή είναι η νέα δύναμη στο κρασί

ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΠΑΔΟΥΣ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2018 15:09

ΣΑΝ ΝΤΕΓΚΟ
Οι ολοένα και πιο εξελιγμένοι καταναλωτές κρασιού στην Κίνα προσελκύονται από τα προϊόντα κορυφαίων οινοπαραγωγών της Χιλής. Πολυτελή οινοποιεία και αμπελώνες στη Χιλή που παράγουν βιολογικά και βιοδυναμικά κρασιά, τα οποία συνδυάζουν βιολογικές μεθόδους με αστρολογικούς παράγοντες για να βελτιστοποιήσουν τις σοδειές, βλέπουν τώρα την ευκαιρία να αυξήσουν το μερίδιό τους στην Κίνα.


Το Valle del Maipo, σε απόσταση μίας ώρας από την πρωτεύουσα Σαντιάγκο, είναι η καρδιά της παραγωγής κρασιού στην Χιλή και φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό οινοποιείων, ορισμένα από τα οποία ιδρύθηκαν τον 19ο αιώνα.
Ανάμεσά τους είναι το Odfjell που ιδρύθηκε το 1994 από Νορβηγούς επιχειρηματίες, οι οποίοι εφάρμοσαν την προοπτική δημιουργίας νέων βιολογικών οίνων σε μία από τις καλύτερες περιφέρειες παραγωγής κρασιού στον κόσμο. Για τους νορβηγούς επιχειρηματίες η Κίνα είναι μια «εξαιρετικά σημαντική» αγορά για τα βιολογικά κρασιά.
Οι αμπελουργοί φυτεύουν κέρατα αγελάδων γεμάτα κοπριά ανάμεσα στα αμπέλια για να «μεταφέρει τη γονιμότητα» στη γη και τα φυτά
ήμερα εξάγουν στην Κίνα περίπου 8.000 με 10.000 κιβώτια ετησίως και ελπίζουν να αυξηθούν οι παραγγελίες.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκε η αξία των εξαγωγών κρασιού στη Χιλή, με την Κίνα να βρίσκεται στην κορυφή των εξαγωγικών προορισμών με αγοραστική αξία περίπου 124,3 εκατομμύρια δολάρια.
Η σειρά προϊόντων της Odfjell διαθέτει ποικιλία βιολογικών οίνων από το Cabernet Sauvignon μέχρι το Merlot, το Carmenere, το Syrah, το Cabernet Franc και το Malbec, καθώς και τις «μη παραδοσιακές» ποικιλίες όπως το Carignan.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass