ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΑΛΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

"Τέλος στη λιτότητα», «αλληλεγγύη στους Έλληνες"

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2015 8:00



 


ΠΑΡΙΣΙ
Χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού με συνθήματα «τέλος στη λιτότητα», «αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, διαγραφή χρέους», απευθύνοντας έμμεση έκκληση υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, στη διαδήλωση στο Παρίσι, την οποία οργάνωσαν στελέχη της αριστερής πτέρυγας του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος μαζί με συνδικαλιστικές οργανώσεις, αριστερά και ακροαριστερά κόμματα, συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα. «Τέλος στη λιτότητα», «αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, διαγραφή του χρέους» και «αντίσταση στην Ελλάδα, στη Γαλλία» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που φώναζαν οι διαδηλωτές και έγραφαν τα πανό στην πλατεία της Βαστίλλης.
Στο πανό που κρατούσαν οι συμμετέχοντες στην αρχή της πορείας, το σύνθημα «Με τους Έλληνες, ενωμένοι εναντίον της λιτότητας: Αρνούμαστε τις διαταγές του χρηματοπιστωτικού τομέα» ήταν ζωγραφισμένο με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας: λευκό και μπλε.
Ο ευρωβουλευτής Ζαν-Λικ Μελανσόν, συνιδρυτής του Κόμματος της Αριστεράς (PG), εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πήγε να διαδηλώσει ενάντια «σε έναν αποκλεισμό της Ελλάδας, που έχει οργανωθεί με στόχο να γονατίσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».
«Για το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ θα προκαλέσουν μία καταστροφή αυτού του μεγέθους;» διερωτήθηκε ο ίδιος.
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις κάλεσαν στην κινητοποίηση στο όνομα του «σεβασμού των δημοκρατικών επιλογών των λαών» και με στόχο να απορρίψουν τις πολιτικές λιτότητας.
Κατήγγειλαν την «καταστροφική κατάσταση» στην Ελλάδα, η οποία εξηγείται σύμφωνα με τους ίδιους από το γεγονός ότι αυτή η χώρα «υπήρξε ένα από τα εργαστήρια εφαρμογής των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Και στην Τουλούζη, περίπου 300 άνθρωποι, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, συγκεντρώθηκαν επίσης στο κέντρο της πόλης κρατώντας πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα: «Υποστήριξη στον ελληνικό λαό: από την Αθήνα στην Τουλούζη, σε ολόκληρη την Ευρώπη, όχι στη λιτότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass