Οι πολίτες δικαίως ζητάνε αντιμετώπιση της μετανάστευσης

ΜΑΝΦΡΕΝΤ ΒΕΜΠΕΡ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2018 17:05

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

«Οι πολίτες θέλουν να ξέρουν ποιος έρχεται στην Ευρώπη. Και δικαίως ζητάνε να αντιμετωπίσουμε την παράνομη μετανάστευση. Θα πρέπει λοιπόν να ενισχύσουμε την Frontex και να εξασφαλίσουμε 10.000 υπαλλήλους για τη διασφάλιση των συνόρων μας», τονίζει σε συνέντευξή του στην Süddeutsche Zeitung ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σύμφωνα με την SZ , «o στόχος του Μάνφρεντ Βέμπερ είναι ξεκάθαρος: θέλει να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος της Κομισιόν, αλλά ο δρόμος μέχρι εκεί είναι μακρύς. Πρώτα πρέπει να πείσει τα μέλη της Κ.Ο. του ΕΛΚ να τον προτείνουν για κορυφαίο υποψήφιο στις ευρωεκλογές την άνοιξη».

Στην ερώτηση για το πώς θα μπορέσει να γίνει η κατανομή προσφύγων και να ανακουφιστούν χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, ο επικεφαλής του ΕΛΚ αναφέρει ότι η συζήτηση για το θέμα επί τρία χρόνια πρέπει πλέον να λήξει και να βρεθεί λύση μέχρι το τέλος του έτους.

Για το γεγονός ότι συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, ο κ.Βέμπερ υποστηρίζει ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να περιχαρακωθεί, αλλά θα πρέπει να προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που τη χρειάζονται, σύμφωνα με τις χριστιανικές αξίες. «Για αυτό προτείνω ένα συνολικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης, πιστεύοντας ότι οι ευρωπαίοι πολίτες είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν οδηγηθεί στην προσφυγιά εξαιτίας εμφυλίου πολέμου, διαφοροποιώντας όμως την περίπτωση των παράνομων μεταναστών».

Στην ερώτηση εάν οι μετανάστες από την Αφρική θα πάψουν να αναζητούν την τύχη τους στην Ευρώπη, εάν η Ευρώπη μετατραπεί σε φρούριο, ο Βέμπερ απαντά ότι η ευημερία στην Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχιστεί, όταν η Αφρική βυθίζεται στο χάος. «Χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά κυρίως μια νέα εμπορική συμφωνία με την Αφρική. Πρέπει να προσφέρουμε στα αφρικανικά κράτη δίκαιες εμπορικές συμφωνίες. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να προκύψουν επενδύσεις, μόνο έτσι θα μπορέσουν να μάθουν οι άνθρωποι εκεί να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις. Όταν γίνει αυτό, θα σταματήσουν να έρχονται προς την Ευρώπη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass