Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν εφαρμόζεται η ελάφρυνση του χρέους

ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ - ESM ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2018 16:01

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Μήνυμα για την τήρηση των συμφωνηθέντων έστειλε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε συνέχεια της παρέμβασης του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η τήρηση των δεσμεύσεων είναι επιβεβλημένη» επισήμανε, χαρακτηριστικά, στο περιθώριο της καθιερωμένης ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.
Όσον αφορά το ζήτημα των συντάξεων, διευκρίνισε ότι πρώτα θα εξεταστεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν και μετέπειτα θα διαπιστωθούν τα όποια περιθώρια ευελιξίας.
Χαρακτήρισε δε, θεμελιώδους σημασίας την πρόσφατη ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος βοήθειας και υποστήριξε πως αποτελεί «αναγνώριση των προσπαθειών» της χώρας και του ελληνικού λαού.
Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει παράλληλα, ότι ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα στο βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ επισήμανε από την πλευρά του, ότι «αν οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν, δεν εφαρμοστούν, δεν θα εφαρμοστούν ούτε τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους».
Ξεκαθάρισε μάλιστα, πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα στις μεταρρυθμίσεις και πως «η Αθήνα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, αν θέλει και οι πιστωτές να τηρήσουν το δικό τους μέρος της συμφωνίας».
«Είμαστε υπομονετικοί πιστωτές, αλλά μπορούμε να διακόψουμε τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που έχουμε αποφασίσει με την Ελλάδα, αν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν συνεχιστεί ως έχει συμφωνηθεί» προειδοποίησε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε πάντως, ότι οι πρόσφατες συζητήσεις με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον κάνουν να αισιοδοξεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass