«Ναι» στις κυρώσεις κατά της Ουγγαρίας από το Ευρωκοινοβούλιο

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2018 15:46

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Την ενεργοποίηση της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας, δηλαδή την ενεργοποίηση του Άρθρου 7, ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Το ΕΚ καλεί τα κράτη μέλη της να κινήσουν τη διαδικασία που προβλέπει το Άρθρο 7, παράγραφος 1 της Συνθήκης της ΕΕ για την αντιμετώπιση απειλής κατά των ιδρυτικών αξιών της ΕΕ, οι οποίες περιλαμβάνουν τον σεβασμό στη δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, 448 ευρωβουλευτές ζήτησαν να κινηθεί η διαδικασία που προβλέπει το Άρθρο 7 της Συνθήκης της ΕΕ κατά της Ουγγαρίας. Κατά της απόφασης ψήφισαν 197 ευρωβουλευτές.
Πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή για την Ουγγαρία καθώς είναι η πρώτη φορά που το ΕΚ προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση, λόγω σοβαρής απειλής του κράτους δικαίου της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων σε κράτος μέλος. H πρόταση θα κατατεθεί στις κυβερνήσεις των κρατών μελών στο Συμβούλιο της ΕΕ.
«Δεν θα δεχτώ να μας απειλούν οι φιλομεταναστευτικές δυνάμεις, να μας εκβιάζουν και να συκοφαντούν την Ουγγαρία με ψευδείς κατηγορίες» ανέφερε από μεριάς του ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.
Η διαδικασία που ορίζει ο άρθρο 7, για την προστασία των ευρωπαϊκών αρχών, εισήχθη με τη Συνθήκη του Άμστερνταμ το 1997 και δεν έχει τεθεί έκτοτε σε ισχύ.
Το άρθρο 7 συμπεριλαμβάνει δύο μηχανισμούς που αφορούν είτε προληπτικά μέτρα είτε κυρώσεις, σε περίπτωση που έχει επιτευχθεί παραβίαση ευρωπαϊκών αρχών. Δεν έχουν οριστεί συγκεκριμένες κυρώσεις για το κράτος μέλος που προβαίνει σε παραβίαση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, ωστόσο αυτές θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνουν για παράδειγμα την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στο Συμβούλιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass