Άνθρωποι μετατρέπονται σε ζόμπι από ναρκωτικό

ΠΑΡΑΛΥΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 18:00

ΛΟΝΔΙΝΟ

Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει η χρήση του ναρκωτικού Spice σε πόλεις της Βρετανίας, με αποτέλεσμα όχι μόνο η αστυνομία να λαμβάνει καθημερινά δεκάδες κλήσεις, αλλά και ολόκληρες πόλεις να γεμίζουν με ανθρώπους- ζόμπι που μαρμαρώνουν και χάνουν τις αισθήσεις τους καταμεσής του δρόμου.

Το «spice»,  μεταμορφώνει τους χρήστες του σε ζωντανούς νεκρούς, κάνοντάς τους να περιφέρονται σαν ζόμπι σε πολυσύχναστους δρόμους.

Όσο για το «spice» (που σημαίνει μπαχαρικό), αυτό ανήκει στα κανναβοειδή ναρκωτικά και κύριο χαρακτηριστικό είναι πως παραλύει τον χρήστη, μετατρέποντάς τον σε άγαλμα.

Αποτελείται από υποκατάστατα κάνναβης και χημικά προϊόντα, και διαλύεται σε τσάι. Αν καπνιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση ή να προκαλέσει αναπνευστική ανεπάρκεια και θάνατο.

Οι γιατροί μάλιστα έχουν προειδοποιήσει ότι οι κίνδυνοι από το συγκεκριμένο ναρκωτικό μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από την ηρωίνη.

Το γεγονός ότι ένα σακουλάκι κοστίζει περίπου 5 λίρες είναι και ο λόγος που η Βρετανία έχει γεμίσει με ανθρώπους- ζόμπι.

Μάλιστα σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα η κατάσταση δεν είναι κακή μόνο στους δρόμους, αλλά και μέσα στις φυλακές, ενώ δεκάδες ασθενοφόρα σπεύδουν καθημερινά να «μαζέψουν» τους αναίσθητους ανθρώπους από τους δρόμους.

Μία πόλη της Βρετανίας η οποία πλέον μαστίζεται από το Spice είναι το Ντόνκαστερ, η οποία πλέον αποκαλείται και spice- κάστερ.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής ανέφεραν στην εφημερίδα Mirror πως η περιοχή πλέον είναι τρομακτική.

«Είδαμε ανθρώπους να βγάζουν αφρούς από το στόμα. Παιδιά αντικρίζουν τους ανθρώπους που κάνουν spice και βάζουν τα κλάματα. Επίσης βλέπουμε συνέχεια χρήστες να πέφτουν κάτω στο πάτωμα ακόμη και μπροστά από τα μαγαζιά μας», ανέφερε ο ίδιος.

Δεν είναι επίσης λίγες οι φορές που χρήστες αφήνουν την τελευταία τους πνοή σε κοινή θέα, ενώ δρόμοι και στενά σε βρετανικές πόλεις έχουν γεμίσει με σύριγγες.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι 123 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ουαλία και την Αγγλία το 2016 χρησιμοποιώντας το φάρμακο.

Τον περασμένο μήνα έξι μαθητές σε ένα δευτεροβάθμιο σχολείο Cambridgeshire νοσηλεύονταν μετά από εμετούς και λιποθυμίες, λόγω της ναρκωτικής ουσίας. 

Η προμήθεια και παραγωγή του spice απαγορεύθηκε με νέα νομοθετική ρύθμιση για τις ψυχοτρόπες ουσίες το 2016. Η κατοχή πάντως δεν διώκεται ποινικά. Πριν από το 2016 η πώληση του spice ήταν νόμιμη σε καταστήματα και στο διαδίκτυο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass