ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Δηλητηρίασαν τον ακτιβιστή του Μουντιάλ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2018 18:30

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ο Πιοτρ Βερζίλοφ, ακτιβιστής της ρωσικής αντικαθεστωτικής ομάδας Pussy Riot, μεταφέρθηκε με αεροπλάνο από την Μόσχα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας με φροντίδα της οικογένειάς του που καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας δια δηλητηριάσεως ως τιμωρία μετά την εισβολή του με άλλα μέλη της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στην Μόσχα.

Η μεταφορά του Πιοτρ Βερζίλοφ στην Γερμανία πραγματοποιείται εν μέσω της πολεμικής ανάμεσα στο Λονδίνο και την Μόσχα στην υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι της Αγγλίας. Ο ακτιβιστής της ομάδας Pussy Riot, που έχει και την καναδική υπηκοότητα, έφθασε στο Βερολίνο με ειδικό αεροσκάφος προχθές το βράδυ συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του. Μέχρι χθες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Μόσχας. Η κατάστασή του χαρακτηρίσθηκε «σοβαρή».Η σύζυγός του, η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, επίσης μέλος της ομάδας Pussy Riot, δεν έχει καμία αμφιβολία: «Εκκινώ από την αρχή ότι έπεσε θύμα ενέργειας εκφοβισμού ή απόπειρας δολοφονίας» δια δηλητηριάσεως. Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Cinema for Peace κάνει λόγο για «πράξη εκδίκησης» κατά του Πιοτρ Βερζίλοφ για να τιμωρηθεί για την εισβολή του στο γήπεδο κατά την διάρκεια του τελικού του Μουντιάλ για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ρωσία. Ο Πιοτρ Βερζίλοφ αρρώστησε στην Μόσχα αφού παρουσιάστηκε σε ακροαματική διαδικασία σε ρωσικό δικαστήριο σχετικά με την πρόσφατη σύλληψη δύο ακτιβιστών των Pussy Riot.Επεσε σε κώμα και έχασε προσωρινά την όραση και την ικανότητα ομιλίας. Στην Μόσχα νοσηλευόταν στο τμήμα Τοξικολογίας του νοσοκομείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass