ΓΑΛΛΙΑ

Το «mea culpa» του Μακρόν προς τους φτωχούς

* Η εργασία «υπέρτατη αξία επανένταξης»

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2018 18:42

ΠΑΡΙΣΙ
«Σας άκουσα και σας κατάλαβα» είναι ένα από τα μηνύματα που ο Εμανουέλ Μακρόν θέλησε να στείλει στη γαλλική κοινωνία, με την ομιλία του για την καταπολέμηση της φτώχειας, την Πέμπτη, από το Μουσείο του Ανθρώπου στο Παρίσι.


Ήταν μια ομιλία-χείμαρρος, που λειτούργησε και ως μια ομολογία mea-culpa προς τα φτωχότερα στρώματα, αφού ο ίδιος αναγνώρισε ότι «μέχρι πριν από μερικούς μήνες, δεν μπορούσε να καταλάβει πολλά » για τη ζωή τους.
Κατά τη διάρκεια της μιάμισης ώρας που απευθύνθηκε στο πολυπληθές ακροατήριο του Μουσείου (σωματεία, ΜΚΟ, φιλανθρωπικές οργανώσεις), ο Γάλλος πρόεδρος ανέπτυξε τις ιδέες του για να σταματήσει «ο φαύλος κύκλος της αναπαραγωγής της φτώχειας».
Σύμφωνα με τα βασικά στοιχεία της λεγόμενης «μακρονικής» φιλοσοφίας, το άτομο βρίσκεται στην καρδιά της κοινωνίας. Η κοινωνία του εξασφαλίζει ένα περιβάλλον για την ευμάρειά του, σε αντάλλαγμα όμως, το άτομο έχει υποχρεώσεις, με βασικό καθήκον την ένταξή του. Την αρχή αυτή εφαρμόζει άλλωστε ο Γάλλος πρόεδρος, σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που ονομάζει «μεταρρυθμίσεις μετασχηματισμού» της γαλλικής κοινωνίας. Μια δεύτερη αρχή, αφορά στην εργασία : Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει αναγάγει την εργασία σε «υπέρτατη αξία επανένταξης». Υπογραμμίζει ότι «όλα θα πρέπει να στοχεύουν στην εξασφάλιση μιας απασχόλησης για τον καθένα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass