Ψηφίζουμε για μια «Ευρωπαϊκή Μακεδονία»

ΤΟ ΝΕΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΖΑΕΦ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 16:17

ΣΚΟΠΙΑ

Λίγες ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ και το πολιτικό θερμόμετρο στη γειτονική χώρα έχει χτυπήσει κόκκινο.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η διαδικασία δεν θα εξελιχθεί σε «περίπατο» για τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, καθώς, σύμφωνα με μετρήσεις, στο ερώτημα «είστε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποδεχόμενοι τη συμφωνία των Πρεσπών», το 51,1% απαντά «ναι», ενώ το «48,9%» λέει όχι.

Την ίδια ώρα, με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να στέλνουν σε καθημερινή βάση αξιωματούχους στα Σκόπια προκειμένου να δηλώσουν τη στήριξή τους στον Ζόραν Ζάεφ, καθώς και να ασκήσουν πίεση προς αποφυγή ενδεχόμενου «στραβοπατήματος», ο Σκοπιανός πρωθυπουργός καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσει τους πολίτες της γείτονος υπέρ του «ναι».

Τελευταίο -προς το παρόν- εγχείρημα είναι η δημοσιοποίηση ενός σποτ που δημοσίευσε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ανάρτησή του, που συνοδεύει το βίντεο το οποίο δείχνει πλάνα από την καθημερινότητα των Σκοπιανών και πολίτες να εκφράζονται θετικά υπέρ του «ναι», ο Ζάεφ κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «συμβιβασμούς που είναι απαραίτητοι για θετικές αλλαγές και βήματα μπροστά».

«Αξίζει όταν αυτοί οι συμβιβασμοί προσφέρουν ένα ασφαλές μέλλον για τις νέες γενιές. Αποτελεί γονική ευθύνη απέναντι στα παιδιά και τα εγγόνια μας» αναφέρει, προσθέτοντας πως «στις 30 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε για μια Ευρωπαϊκή Μακεδονία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass