Οι κρεοπώλες προσλαμβάνουν σεκιουριτάδες

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΙΓΚΑΝ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2018 20:00

ΠΑΡΙΣΙ

Σε ιδιωτικές εταιρίες προσέφυγαν κρεοπώλες στη Γαλλία, μετά τις προαναγγελίες τεσσάρων ενώσεων βίγκαν κατά των καταστημάτων τους.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει ένταση εδώ και πολλούς μήνες, καθώς έχουν γίνει αρκετά περιστατικά βανδαλισμών από βίγκαν σε κρεοπωλεία.

Ωστόσο, η ανακοίνωση των ενώσεων προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου των κρεοπωλών της Βόρειας Γαλλίας που προανήγγειλε ότι θα απευθυνθεί «σε μια ιδιωτική εταιρεία security» για να προστατεύσει τους συναδέλφους του από τις ενδεχόμενες δράσεις των βίγκαν το Σάββατο.

«Τέσσερις ενώσεις βίγκαν ανακοίνωσαν δράσεις εναντίον των καταστημάτων μας» το Σάββατο και «δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε και να περιμένουμε στωικά τις ενέργειές τους ή ακόμη να κλείσουμε τα καταστήματά μας για να προστατευθούμε», τόνισε ο Λοράν Ριγκό σε ανακοίνωσή του.

Ο Ριγκό διευκρίνισε ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό, αλλά είναι απαραίτητο, καθώς οι κρεοπώλες καλούνται να προστατεύσουν τα καταστήματά τους.

«Έχουμε ζητήσει από μια ιδιωτική εταιρεία μια περιπολία να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας του Σαββάτου μπροστά από το κατάστημά μας, όπως και τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή», εξήγησε η Βαλερί Καρεέλ, υπεύθυνη ενός κρεοπωλείου στη Λίλη που βανδαλίστηκε τον Μάιο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πάντως ότι προς το παρόν δεν διαθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία για τυχόν πραγματοποίηση διαδηλώσεων από υποστηρικτές των βίγκαν το Σαββατοκύριακο.

Οι αντισπισιστές είναι αντίθετοι στην ιεραρχία μεταξύ των ειδών και κυρίως μεταξύ των ανθρώπων και των ζώων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass