ΑΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Κομισιόν: Το ΟΧΙ μεγαλώνει την απόσταση

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2015 8:05

 

 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Το όχι δυστυχώς μεγαλώνει την απόσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη ζώνη του ευρώ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις.

Λαμβάνουμε υπόψη και θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είπε, κατηγορώντας παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση για τις οικονομικές πολιτικές της.

Ανέφερε επίσης ότι η ζώνη του ευρώ δεν αντιμετωπίζει κινδύνους λόγω του ελληνικού ζητήματος, ενώ σημείωσε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη.

Ανέφερε επίσης ότι η ερώτηση που τέθηκε στο δημοψήφισμα δεν ήταν έγκυρη.

Ερωτηθείς σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος, απάντησε ότι την γνωρίζει και πως "με κανέναν τρόπο δεν επιθυμούμε να την αποκρύψουμε".

Τόνισε ότι έχουν χαθεί πολλές ευκαιρίες και πολύς χρόνος όσον αφορά την εξεύρεση μιας λύσης για την Ελλάδα και σημείωσε ότι το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν οδηγεί σε εύκολο δρόμο εξόδου από την κρίση και ότι καθιστά ακόμα πιο περίπλοκη την εξεύρεση λύσης για τη χώρα ωστόσο ότι υπάρχει διαδικασία αναζήτησης μιας εξόδου κινδύνου, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Όπως είπε, η Ευρωζώνη έχει 19 δημοκρατίες και πρέπει να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Τόνισε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα, διότι δεν έχει λάβει την απαραίτητη εντολή από το Eurogroup.

Εξήγησε ότι για να εισέλθει εκ νέου η Επιτροπή σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα πρέπει να λάβει σχετική εντολή από το Συμβούλιο των Υπουργών της ευρωζώνης κάτι που προς το παρόν δεν έχει συμβεί ενώ ξεκαθάρισε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν γίνονται τεχνικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση Βαρουφάκη αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει ποιός θα είναι υπουργός οικονομικών της χώρας.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού δημοσίου χρέους ανέφερε ότι υπήρχαν σχετικές προβλέψεις στο προηγούμενο πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία, το οποίο ωστόσο δεν υπάρχει πλέον.

* Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι "το ελληνικό δημοψήφισμα δεν φέρνει πιο κοντά μία λύση".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass