ΒΑΥΑΡΙΑ:

"Χαστούκι" στο αδελφό κόμμα της Μέρκελ

Ανεβαίνουν Πράσινοι και Ακροδεξιά, εκτός Βουλής η Αριστερά

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2018 18:30

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Απώλεια 12 ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψαν οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) στις χθεσινές εκλογές στην Βαυαρία. Πρόκειται για την χειρότερη ήττα τους από το 1950! Στη Βουλή εισήλθαν και οι ακροδεξιοί του AfD.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, οι Χριστιανοκοινωνιστές, συγκεντρώνουν ποσοστό 35,5%.

Δεύτερο κόμμα αναδεικνύονται οι Πράσινοι, με 18,5%, ενισχυόμενοι κατά 9,9 μονάδες από το 2013.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ακολουθούν οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι με 11,5%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 10%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5% και η Αριστερά με 3,5%, η οποία φαίνεται ότι θα μείνει εκτός Κοινοβουλίου.

Στις πρώτες τους δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των exit poll τα κορυφαία στελέχη του CSU όπως ο γενικός γραμματέας, Μάρκους Μπλούμε, έκαναν λόγο για «πικρή μέρα για το κόμμα», ωστόσο συνέχισαν λέγοντας «αλλά έχουμε το προβάδισμα και θα πρέπει να προχωρήσουμε αναλόγως».

Στις κάλπες προσήλθαν περίπου 9,5 εκατομμύρια Βαυαροί για να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση του ομόσπονδου κρατιδίου σε μία εκλογική αναμέτρηση το τελικό αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να αποτελέσει ισχυρό χτύπημα προς τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), το αδελφό κόμμα του CDU της Άνγκελα Μέρκελ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν ελαφρώς ενισχυμένη σε σχέση με τις εκλογές του 2013.

Στις προηγούμενες εκλογές, το 2013, το CSU είχε λάβει το 47,7% και το SPD 20,6% των ψήφων, με τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους -ένα κόμμα με παρουσία μόνο στη Βαυαρία- να κερδίζει την τρίτη θέση με 9% και τους Πράσινους να ακολουθούν με 8,6%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass