KΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Ασφυκτικές πιέσεις ΗΠΑ σε VMRO για τις συνταγματικές αλλαγές

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2018 16:08

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
«Ιστορική» χαρακτηρίζουν -σε ακόμη μια παρέμβασή τους για το θέμα- οι ΗΠΑ τη Συμφωνία των Πρεσπών, απειλώντας παράλληλα ότι σε περίπτωση «ναυαγίου» μπορεί να μεσολαβήσουν ακόμα και δεκαετίες προτού υπάρξει ανάλογο άνοιγμα.


Σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη γείτονα, καθώς κορυφώνεται η κοινοβουλευτική συζήτηση για συνταγματική αναθεώρηση, η Δύση όχι μόνο δεν πτοείται από τις κατηγορίες της Ρωσίας για παρεμβατισμό, αλλά κλιμακώνει τις πιέσεις.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του VMRO, Χριστιάν Μιτσκόσκι, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ, ζητά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερψηφίσει τις αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν πως μπορεί να υπάρξει καλύτερη συμφωνία ανάμεσα στην ΠΓΔΜ και την Ελλάδα πέρα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρει, προειδοποιώντας παράλληλα ότι σε περίπτωση «ναυαγίου» μπορεί να μεσολαβήσουν ακόμα και δεκαετίες προτού υπάρξει ανάλογο άνοιγμα.
«Παρά τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει κάποια καλύτερη συμφωνία που μπορεί να υπάρξει, δεν πιστεύουμε ότι αυτό ισχύει» αναφέρει ο κ. Μίτσελ, ο οποίος καλεί τον ηγέτη του VMRO -στη «γραμμή» Ζάεφ- να επιτρέψει στους βουλευτές του κόμματός του να ψηφίσουν κατά συνείδηση για την αλλαγή του Συντάγματος «δίχως απειλές για βία, εκδίκηση ή άλλες μορφές πίεσης».
Εκφράζει μάλιστα την απογοήτευση των ΗΠΑ όσον αφορά στην αρνητική στάση του VMRO στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου και τη συνταγματική αναθεώρηση, προσθέτοντας πως αυτή η ιστορική συγκυρία απαιτεί «γενναία ηγεσία».
Η νέα αυτή παρέμβαση των ΗΠΑ έρχεται την ώρα που ο Ζόραν Ζάεφ αναζητά επτά βουλευτές προκειμένου να εξασφαλίσει τον «μαγικό» αριθμό των 80 που απαιτούνται για να περάσει την πρώτη -από τις τρεις- ψηφοφορία που θα σηματοδοτήσει τη συνέχεια της διαδικασίας για τις συνταγματικές αλλαγές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass