ΕΚΤΙΜΑ ΤΟ ΔΝΤ , ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Η ελληνική κρίση μπορεί να απειλήσει την Ιταλία

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2015 8:00

 

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Οι αρνητικές εξελίξεις στην Ελλάδα, εάν δεν αντιμετωπιστούν μέσω μιας ισχυρής πολιτικής αντίδρασης, θα μπορούσαν να έχουν σημαντική επίπτωση στην Ιταλία μέσω της μείωσης της εμπιστοσύνης, παρότι η άμεση έκθεση είναι περιορισμένη, τονίζει το ΔΝΤ.

Ειδικότερα τo ΔΝΤ στη χθεσινή του έκθεση για την Ιταλική οικονομία αναφέρει ότι οι κίνδυνοι για τις προοπτικές της οικονομίας είναι σε γενικές γραμμές ισορροπημένοι. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, επειδή αυτοί είναι αλληλένδετοι, στην περίπτωση που εμφανιστούν, οι περιφερειακές και παγκόσμιες επιπτώσεις μπορεί να είναι σημαντικές.

Εξετάζοντας τα ρίσκα για την οικονομία, υπογραμμίζει ότι η στασιμότητα στην ανάπτυξη και ο χαμηλός πληθωρισμός μπορούν να περιπλέξουν τις προσπάθειες για μείωση του δημόσιου χρέους. Επίσης, σημειώνει ότι αν η δημόσια στήριξη στη μεταρρυθμιστική ατζέντα μειωθεί, η εμπιστοσύνη θα μπορούσε να «υποφέρει».

Παράλληλα, οι αρνητικές εξελίξεις στην Ελλάδα, εάν δεν αντιμετωπιστούν μέσω μιας ισχυρής πολιτικής αντίδρασης, θα μπορούσαν να έχουν σημαντική επίπτωση στην Ιταλία μέσω της μείωσης της εμπιστοσύνης, παρότι η άμεση έκθεση είναι περιορισμένη.

Αντιθέτως, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι η ποσοτική χαλάρωση, η υποτίμηση του ευρώ και οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο από ό, τι αναμένουν επί του παρόντος.

Η ταχεία πρόοδος στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη και να τονώσει την ανάκαμψη ταχύτερα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί θα μπορούσαν να αυξήσουν την αναπτυξιακή τάση κατά 0,3% από το 2020, εφόσον εφαρμοστούν πλήρως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass