ΦΙΝΛΑΝΔΟΣ ΥΠΟΙΚ:

Μακριά ακόμη από συμφωνία

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2015 23:04

 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Ματαιώθηκε η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν προγραμματισμένη για χθες με θέμα την κρίση στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ.

Στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί σύνοδος των ηγετών των χωρών μελών της ευρωζώνης, η οποία "θα διαρκέσει μέχρι να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες για την Ελλάδα", διευκρίνισε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Τουσκ.

Αυτό ως εξέλιξη κρίνεται θετικά από την ελληνική πλευρά, καθώς είχε αποφασιστεί να συγκληθεί η Σύνοδος των 28 προκειμένου να εξετάσει τα μέτρα ανθρωπιστικής βοήθειας που θα δίνονταν στην Ελλάδα σε ενδεχόμενο Grexit.

Οι συνομιλίες το Σάββατο ήταν αρκετά περίπλοκες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόβσκις.

«Ελπίζουμε να υπάρξει περισσότερη πρόοδος σήμερα. Θέλουμε να μπορέσουμε σήμερα να δώσουμε εντολή για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Eurogroup θα προετοιμάσει και θα βάλει τη βάση των συζητήσεων για τους ηγέτες της ευρωζώνης που θα συναντηθούν αργότερα.

«Προσπαθούμε με εποικοδομητικό τρόπο να βρούμε μια λύση σε μια δύσκολη κατάσταση», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ.

Όπως είπε, οι προϋποθέσεις που συνδέονται με το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας δεν είναι επαρκείς σε αυτό το στάδιο. Οι προϋποθέσεις που πρέπει να εφαρμοστούν είναι σκληρές και αφορούν το συνταξιοδοτικό, το ΦΠΑ, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μετά ίσως μπορέσουμε να έχουμε συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός της Φινλανδίας και πρόσθεσε: «νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από το είδος των προϋποθέσεων που χρειαζόμαστε. Σε μία κλίμακα από το 1 ως το 10 θα έλεγα ότι είμαστε στο 3 ή στο 4».

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς-Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε ότι οι συζητήσεις για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολες. Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχει συμφωνία σε μια σειρά από σημεία. Το θέμα είναι, τόνισε ο Σέλινγκ σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, να λάβουμε επαρκείς εγγυήσεις από την Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χ. Γεωργιάδης, δήλωσε ότι το Eurogroup ετοιμάζει το σχέδιο ενός Μνημονίου που δημιουργεί προοπτική για την Ελλάδα. Χρειαζόμαστε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο όμως θα συνοδεύεται από ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σημείωσε ότι έξι μήνες πήγαν χαμένοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass