Παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2015 8:03

 

ΑΘΗΝΑ

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη την πλέον κρίσιμη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Οι φωνές διαμαρτυρίας για τα μέτρα που ζητούν οι ηγέτες της Ε.Ε. από την Ελλάδα γιγαντώνονται.

Το hashtag #thisisacoup (αυτό είναι πραξικόπημα) συνταράσσει τα social media καθώς είναι ήδη πρώτο trend παγκοσμίως στο twitter με πάνω από 100.000 χρήστες να σχολιάζουν τα απίστευτης σκληρότητας μέτρα που ζητούν οι Γερμανοί και άλλοι ευρωπαίοι εταίροι από την Αθήνα.

Προκάλεσε την προσοχή επιφανών χρηστών του διαδικτύου, όπως του νομπελίστα καθηγητή Τζόζεφ Στίγκλιτς

«Το hashtag ThisIsACoup έχει απόλυτο δίκιο. Αυτό ξεπερνάει τα όρια της εκδικητικότητας, της απόλυτης καταστροφής της εθνικής κυριαρχίας, και μάλιστα χωρίς καμία ελπίδα ανακούφισης. Είναι προφανώς μια πρόταση, την οποία η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί. Πρόκειται για μία προδοσία όλων όσων αντιπροσωπεύει το ευρωπαϊκό σχέδιο» έγραψε.

Αλλά και ο αναλυτής Χιούγκο Ντίξον του Reuters γράφει ότι «η δημοτικότητα του #thisisacoup σημαίνει ότι η Γερμανία και η Ευρωζώνη γενικότερα κινδυνεύουν να χάσουν το παιχνίδι του «blame game» (ποιος φταίει).

Ενώ ο αναλυτής Alex White εκτιμά ότι το πολιτικό κεφάλαιο που έκαψε η Γερμανία αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ανυπολόγιστο. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα αναπληρωθεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass