ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ ΣΕ ΕΝΙΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ – "ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ"

Θα ενισχυθούν οι επιδρομές κατά του ISIS

* Έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας

Δημοσίευση: 25 Νοε 2015 1:43

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Με την ένταση στο «κόκκινο» μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικό F-16 ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε χθες στον Λευκό Οίκο με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να καταστραφεί. «Πρέπει να το κάνουμε μαζί» σημείωσε ο Ομπάμα, τονίζοντας ότι οι τζιχαντιστές της ISIS αποτελούν απειλή για όλους. «Nous sommes tous Francais (Είμαστε όλοι Γάλλοι)» είπε ο Ομπάμα, τονίζοντας ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι αποτελούν πλήγμα και στον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο Φρανσουά Ολάντ σημείωσε ότι ΗΠΑ και Γαλλία συμφώνησαν να αυξήσουν τα πλήγματα κατά της ISIS σε Ιράκ και Συρία.

Παράλληλα σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Αμερικανός πρόεδρος παρείχε στήριξη στην Τουρκία, καλώντας τις δύο πλευρές να κάνουν ένα βήμα πίσω πριν αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. Σχολιάζοντας την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία, ο Ομπάμα είπε ότι η κατάρριψη του αεροσκάφους δείχνει ένα «συνεχιζόμενο πρόβλημα» με τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία. Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία «έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται το έδαφος και τον εναέριο χώρο της» και σημείωσε ότι η Μόσχα δρα κοντά στα τουρκικά σύνορα στοχεύοντας μετριοπαθείς ομάδες της αντιπολίτευσης που στηρίζονται από την Τουρκία και άλλες χώρες. Σημείωσε δε ότι το περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη Συρία. Από την πλευρά του, ο Φρανσουά Ολάντ είπε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τη Ρωσία εάν επικεντρωθεί στο να χτυπήσει την ISIS.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass