Φυλάκιση 5 ετών στον Φαλσιανί

Δημοσίευση: 28 Νοε 2015 0:35

 

ΓΕΝΕΥΗ
Σε πέντε χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Ερβέ Φαλσιανί, πρώην εργαζόμενος στην τράπεζα HSBC- Ελβετίας, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με πελάτες και τη φορολογική τους κατάσταση. Ο Φαλσιανί δικάστηκε ερήμην.
Η HSBC εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση σε βάρος του 43χρονου Γάλλου.
Ωστόσο, ο Φαλσιανί ενδέχεται να μην εκτίσει ποινή σε ελβετικές φυλακές, καθώς η Γαλλία δεν εκδίδει τους γάλλους υπηκόους. Εις βάρος του Φαλσιανί δεν εκκρεμούν κατηγορίες στη Γαλλία.
Ο Φαλσιανί, πρώην τεχνικός πληροφορικής της τράπεζας HSBC Suisse, υπεύθυνος των αποκαλύψεων στο πλαίσιο των SwissLeaks, κατηγορήθηκε για οικονομική κατασκοπεία, κλοπή στοιχείων και παραβίαση του εμπορικού και τραπεζικού απορρήτου από την ελβετική δικαιοσύνη.
Παρέδωσε στη Γαλλία τα τρία τέταρτα των ονομάτων των ιδιωτών πελατών της τράπεζας.
Τον περασμένο Ιούνιο, η HSBC κατέβαλε 40 εκατ. ελβετικά φράγκα (36,7 εκατ. ευρώ) στις Αρχές της Γενεύης και έτσι τερμάτισε τη διαδικασία για διακεκριμένο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που είχε ασκηθεί σε βάρος της, στο πλαίσιο της υπόθεσης SwissLeaks, του εκτεταμένου σκανδάλου φορολογικής απάτης και ξεπλύματος χρημάτων.
Έπειτα από μια πρώτη ανάκριση από την αστυνομία της Γενεύης, ο Φαλσιανί εγκατέλειψε την Ελβετία τον Δεκέμβριο του 2008. Είχε συλληφθεί στην Ισπανία το 2012, πριν αφεθεί ελεύθερος. Γάλλος πολίτης, ο Φαλσιανί βρίσκεται τη Γαλλία και δεν πρόκειται να εκδοθεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass