ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Πάνω από 50.000 άτομα στην κηδεία του Ταχίρ Ελτσί

Δημοσίευση: 30 Νοε 2015 0:24

 

ΑΓΚΥΡΑ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν χθες στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, στην κηδεία του πολύ γνωστού Κούρδου δικηγόρου Ταχίρ Ελτσί, ο θάνατος του οποίου από σφαίρες, προχθές σε ανταλλαγή πυρών, τροφοδοτεί τις υποψίες κατά της κυβέρνησης της Άγκυρας. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι απέτισαν τον ύστατο φόρο τιμής στον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ συνοδεύοντας το φέρετρό του, σκεπασμένο με την κουρδική σημαία, στα χρώματα του κόκκινου, του πράσινου και του κίτρινου, στους δρόμους της μεγάλης πόλης όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι. «Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν. Ο Ταχίρ Ελτσί είναι αθάνατος!» φώναξαν οι διαδηλωτές ραίνοντας το φέρετρο με κόκκινα γαρίφαλα. Πολύ γνωστός υποστηρικτής της κουρδικής υπόθεσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Ταχίρ Ελτσί, 49 ετών, σκοτώθηκε στο Ντιγιάρμπακιρ ενώ έκανε δηλώσεις σε ΜΜΕ. Ο Κούρδος δικηγόρος, ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών και επρόκειτο να δικαστεί καθώς είχε δηλώσει πως το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση» όπως χαρακτηρίζεται επισήμως από Τουρκία, ΗΠΑ και ΕΕ.

Ο θάνατος του Ελτσί αναζωπύρωσε τις εντάσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου από το καλοκαίρι έχουν επαναληφθεί οι φονικές συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), έπειτα από δύο και πλέον χρόνια εκεχειρίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass