Επιμένει ο Ντ. Τραμπ για τους πανηγυρισμούς των μουσουλμάνων

Δημοσίευση: 29 Νοε 2015 23:06

  

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

O Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, όχι μόνο δεν ανακάλεσε αλλά επανέλαβε χθες τους ισχυρισμούς του με τους οποίους κατάφερε να πυροδοτήσει από την προηγούμενη εβδομάδα μια νέα διαμάχη: το 2001, οι μουσουλμάνοι στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο πανηγύριζαν για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ήταν πριν από 14 χρόνια όμως εγώ το είδα στην τηλεόραση. Είδα τις εικόνες όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι. Μου τηλεφώνησαν εκατοντάδες άνθρωποι (…) και μου είπαν «το είδαμε, χόρευαν στους δρόμους» δήλωσε ο Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Εδώ έχουμε έναν τεράστιο πληθυσμό μουσουλμάνων και αυτό είναι καλό όμως όταν οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν, αυτό (το γιόρτασαν) σε ολόκληρο τον κόσμο και το γνωρίζαμε καθώς αυτό είχε σαφώς προβληθεί εκείνη την εποχή» επέμεινε ο μεγιστάνας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι είχε δει εικόνες που είχαν καταγραφθεί τον Σεπτέμβριο του 2001 και έδειχναν τους Αμερικανούς μουσουλμάνους, ιδίως στο Νιου Τζέρσεϊ (ανατολικά) να πανηγυρίζουν για τις επιθέσεις. Λίγο μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, η αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ είχαν διαψεύσει ότι οι κάτοικοι της πόλης του Τζέρσεϊ είχαν ξεσπάσει σε χειροκροτήματα βλέποντας τους Διδύμους Πύργους να ισοπεδώνονται. Ωστόσο ο Τραμπ όχι μόνο δεν ανακαλεί αλλά επιμένει. «Το είδα. Τόσοι πολλοί άνθρωποι το είδαν. Επομένως, γιατί να ανακαλέσω; Δεν θα ανακαλέσω» τόνισε ο Τραμπ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass