Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η ανεργία στη Γερμανία

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2015 12:07

Το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία μειώθηκε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα σε μια ένδειξη ότι η ισχυρή εγχώρια ζήτηση ενισχύει την εμπιστοσύνη για τις προοπτικές ανάπτυξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg.

Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 6,3% τον Νοέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας, έναντι 6,4% ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή υπηρεσία Απασχόλησης. Ο αριθμός των ανέργων, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, μειώθηκε κατά 13.000 στα 2,77 εκατ. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν το ποσοστό να παραμείνει αμετάβλητο και ο αριθμός των ανέργων να μειωθεί κατά 5.000.

«Οι προοπτικές για τη γερμανική αγορά εργασίας παραμένουν ισχυρές», σχολίασε πριν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ο Αντρέας Ρέες, οικονομολόγος στην UniCredit SpA στη Φρανκφούρτη. «Η οικονομία είναι ισχυρή, η δημιουργία θέσεων εργασίας αναμένεται να συνεχιστεί και τα στοιχεία απασχόλησης θα συνεχίσουν να αυξάνονται ακόμα και αν η ανεργία δεν μειωθεί περαιτέρω».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass