Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ:

«Μόνο ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες»

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2016 8:08

Με τη θεία λειτουργία έκλεισε το διήμερο εορτασμού του Αγίου Παντελεήμονος στη Μητρόπολή μας Δημητριάδος και Αγιάς.

Ανήμερα της Εορτής (27/7), ο σεβ. μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος μετέβει στην επαρχία της Αγιάς, όπου λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος. Τον υποδέχτηκαν ο καθηγούμενος της Μονής αρχιμ. Αιμιλιανός, οι πατέρες της Μονής και η επαρχία της Αγιάς. Το Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πανοσιολογιότατος αρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου Ιεροκήρυκος.

Στο τέλος της λειτουργίας ο σεβ. Ιγνάτιος αφού εξέφρασε τη χαρά του για τη σημερινή του παρουσία και ευχαρίστησε τον π. Αιμιλιανό για τη ζωή που δίνει στη Ιερά Μονή μαζί με τους πατέρες που συγκροτούν τη μοναστική αδελφότητα. Ευχαρίστησε τους προσκυνητές της Μονής που στέκονται στο μοναστήρι ως συμπαραστάτες και αρωγοί, τονίζοντας ότι όντως το μοναστήρι είναι ένας φωτεινός φάρος για τη Μητρόπολη μας και την Αγιά. Ακόμη ανέφερε: «Οι δυσκολίες είναι μπροστά μας, όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και σε ολόκληρη την ορθοδοξία, για αυτό ας προσπαθήσουμε να μείνουμε ενωμένοι γιατί η ενότητά μας είναι το μοναδικό όπλο μας αυτήν την περίοδο. Ελπίζω να το αντιληφτούν και οι άρχοντες μας. Σε τούτη τη εποχή που κυριαρχεί ο θρησκευτικός φανατισμός, εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε ώστε να αντισταθούμε είναι να κρατήσουμε τη Ορθοδοξία μας ζωντανή, την πίστη μας με μετριοπάθεια, με ήθος, με σεβασμό στους άλλους και χωρίς φόβο γιατί σήμερα κάποιοι εν ονόματι της θρησκείας προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί για κανέναν λόγο. Πάντοτε η εκκλησία προχωρά μαρτυρικά, Έτσι θα προχωρούμε πάντοτε, χωρίς φόβο, με τον Θεό κοντά μας και τους αγίους οι οποίοι πρεσβεύουν για αυτό όπως και ο Άγιος μας, ο Άγιος Παντελεήμων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass