ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Πανηγύρισε ο ναός της Παναγίας Δεμερλιώτισσας

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2016 11:12

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε") Του Αχ. Μπακαλέξη

Με επισημότητα και θεία κατάνυξη γιορτάστηκε στον Σταυρό Φαρσάλων η Παναγία η Δεμερλιώτισσα.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και9 Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, ενώ ακολούθησε θείο κήρυγμα και στη συνέχεια έγινε περιφορά της ιεράς θαυματουργής εικόνας της Παναγίας εντός του χωριού.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Τιμόθεος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι " σ' όλους τους ιερούς ναούς που τιμάται η Παναγία μας προστρέχουμε όλοι μας για να υμνήσουμε το πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, διότι όλος ο μήνας Αύγουστος είναι αφιερωμένος στο άγιο πρόσωπό της. Την υμνούμε και την εξυμνούμε και απόψε ήρθαμε όλοι προσκυνητές σ' αυτό το ιερό εικόνισμα της Παναγίας της Δεμερλιώτισσας για να αποθέσουμε τον σεβασμό και την αγάπη μας στο πρόσωπο της μητέρας του Θεού, της Κυρίας Θεοτόκου. Η Κοίμηση της Θεοτόκου δεν είναι πένθιμο γεγονός, αφού η μητέρα του Θεού μετέστη προς τη ζωή. Είναι στα δεξιά του υιού της, για να μιλά και να μεσιτεύει για όλους μας σε μια δύσκολη εποχή, που πολλοί έχουν απομακρυνθεί από την Εκκλησία. Η Παναγία είναι πάντα κοντά μας, μας καταλαβαίνει και συμπάσχει μαζί μας".

Στις εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας της Δεμερλιώτισσας παρευρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και κ. Χρ. Κέλλας, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κων. Τύμπας, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Βασιλείου, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Ίφου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γ. Αγγελακόπουλος, Στ. Πουλαράκης, Απ. Κυριαζής, Νικ. Γκατζόγιας, Ευαγγε. Κατσιαούνης, ο διοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων κ. Αθαν. Μπαντής, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Σταυρού κ. Δημ. Αναγνωστάκης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα κ. Αναστ. Δραχμάνης, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Φαρσάλων κ. Μαργαρίτα Γκότη, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, ο ιερός κλήρος και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass