Πρωτότυπο γλωσσικό παιχνίδι στον πεζόδρομο της Κούμα

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2016 20:41

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Πολυγλωσσίας (26 Σεπτεμβρίου), το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας - Υπηρεσία Πολιτιστικής δράσης και συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, η EuropeDirect Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Σ.Μου.Θ – Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου υποδέχτηκαν –στον πεζόδρομο της Κούμα- τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης στο πρωτότυπο γλωσσικό παιχνίδι με τίτλο «Εσύ, πόσες γλώσσες νομίζεις πως μιλάς;».

Τα παιδιά συμμετείχαν στο διαδραστικό παιχνίδι πολυγλωσσίας. Πόσες γλώσσες μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν για να επικοινωνήσουν με τους φίλους του σε λιγότερο από 10 λεπτά; Μια, δυο, τρεις; Η απάντηση ήταν «περισσότερες από 10!» Τα παιδιά χρησιμοποίησαν 4 καθημερινές φράσεις σε περισσότερες από 10 γλώσσες συνομιλώντας μεταξύ τους, ανταποκρινόμενα σε ένα πλαίσιο εύκολων κανόνων. Σε λίγα λεπτά δημιουργήθηκε μια πραγματική βαβέλ με ενεργά πολύγλωσσα παιδιά. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς με ευχάριστο τρόπο δίχως διακρίσεις και με μοναδική προϋπόθεση   το κέφι και την ενέργεια! Το διαδραστικό παιχνίδι πολυγλωσσίας αναπτύχθηκε από την ομάδα του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Outside In και είχε ως στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με την κουλτούρα άλλων χωρών μέσα από τη χρήση των γλωσσών τους (ήχοι, φθόγγοι, προφορά) προκειμένου να τα ενθαρρύνει να αναζητήσουν πληροφορίες για αυτές τις χώρες και να μειώσει τα αισθήματα ξενοφοβίας που προκαλεί ο φόβος του αγνώστου. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και την Τρίτη από 11π.μ. – 1μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass