Πλούσιες εκδηλώσεις για την εβδομάδα του Ερευνητή 2016 στη Λάρισα

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2016 20:52

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως βασικός εταίρος της σύμπραξης (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης- ΕΚΕΤΑ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Πατρών) διοργανώνει τη Βραδιά του Ερευνητή 2016 στη Λάρισα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» για την έρευνα και την καινοτομία για την περίοδο 2014-2020, με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προσεγγίσει τον απλό άνθρωπο και τον μελλοντικό επιστήμονα στο έργο του ερευνητή ώστε να αναδειχθεί αυτό καθώς και ο ρόλος του στην ζωή, την επιστήμη και την ανάπτυξη και την άμεση επίδραση των ερευνητικών επιτευγμάτων στην τοπική κοινωνία.

Την Δευτέρα (26-9) ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις με τους επιστήμονες κκ Χαριτίνη Νέπκα, επιμελήτρια Α’ στο ΠΓΝ Λάρισας, κυτταρολόγος, και τον ερευνητή του Εργαστηρίου Δομικής και Λειτουργικής Βιοχημείας του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μπαλατσό Νίκο, οι οποίοι επισκέφθηκαν το 3ο και το 23ο δημόσια δημοτικά σχολεία και το δημοτικό σχολείο των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Καραβάνα. Από 5την Τρίτη (27-9) έως και την Πέμπτη προβλέπονται ομιλίες, συνεντεύξεις, θέατρο. Αναλυτικότερα την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου το πρωί η επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μαρία Κοντού θα επισκεφτεί τα 24ο και το 19ο δημόσια δημοτικά σχολεία Λάρισας που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Στις 11.30 ο καθηγητής μοριακής βιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Ματθιόπουλος θα δώσει συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας. Το βράδυ ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος θα μιλήσει για την «Ανακουφιστική φροντίδα: Μαζί στο τέλος της ζωής που όμως… δεν τελειώνει» στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής στο Μεζούρλο στις 20.00. Θα προλογίσει ο κ. Νίκος Κόλμαρ φαρμακοποιός. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας κ. Μαρία Γκιτέρσου. Και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο Μύλο του Παπά η μεγάλη γιορτή του Ερευνητή, από τις 6μμ έως τα μεσάνυχτα. Μικροσκόπια, βίντεο, φωτογραφίες, τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους, θα σας μυήσουν στο κόσμο της έρευνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass