ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Η Ελλάδα δεν παραιτείται απο τις αξιώσεις της

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2016 21:47

Με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Διακομματικής Kοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Χάρης Τζαμακλής, βρίσκεται στη Λάρισα, όπου μίλησε σε σε εκδήλωση του Δήμου Λαρισαίων για την απελευθέρωση της Λάρισας από τη γερμανική κατοχή στις 23 Οκτωβρίου του 1944.


Ο βουλευτής, τόνισε ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει επίκαιρο και ότι η Ελλάδα δεν παραιτείται από τις αξιώσεις της, ούτε επίσης δέχεται την παραγραφή ή αποδυνάμωση τους. Επιπλέον, ο κ. Τζαμακλής αναφέρθηκε στο συμβουλευτικό πόρισμα που κατατέθηκε από την επιτροπή διεκδίκησης τον περασμένο Ιούλιο (δεν έχει περάσει ακόμη από την ολομέλεια της Βουλής), το οποίο εστιάζει στις κρατικές επανορθώσεις, στις ιδιωτικές αξιώσεις, στο κατοχικό δάνειο και στην επιστροφή των πολιτιστικών θησαυρών. Καταλήγοντας, σημείωσε ότι είναι ανάγκη να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών αλλιώς θα πρέπει η Ελλάδα να προσφύγει νομικά.
Στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και ιδιαίτερα στις ιδιωτικές αξιώσεις αναφέρθηκαν και ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Κούρτης ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε και η εισήγηση του σκηνοθέτη Μάρκου Χαρίτου για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης στη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας. Η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα μίλησε για την απελευθέρωση της Λάρισας αλλά και για την έκθεση «Τύπος και Λογοτεχνία στα χρόνια της Κατοχής 1941-1944» που φιλοξενείται από χθες στην αίθουσα «Τάκης Τλούπας» του «Χατζηγιάννειου». Πρόκειται για τα εξώφυλλα 230 εφημερίδων και 470 λογοτεχνικών εκδόσεων της εποχής, η οποία πρόερχεται από το Εθνικό Συμβούλιο της Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα του Γιώργου Δολιανίτη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η δικηγόρος και μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ κ. Ελένη Αξιόγλου δώρισε στο Δήμο με προορισμό το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, ένα τόμο που περιέχει τον απαγορευμένο και λογοκριμένο τύπο της περιόδου 1941-1944.

Νατάσα Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass