Οι παλιοί πρόσκοποι της Λάρισας στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2016 18:13

Με ισχυρή παρουσία των παλιών προσκόπων της Λάρισας, που ήταν από τις πολυπληθέστερες ομάδες, έγινε στη Θεσσαλονίκη, η 35η Πανελλήνια Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων (Κ.Ε.Π.Π.Ε.) στο ξενοδοχείο HolidayInn, το Σαββατοκύριακο 15-16 Οκτωβρίου 2016.Συμετείχαν 32 ενώσεις παλαιών προσκόπων, από όλη την Ελλάδα, παρόντος και του προέδρου Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών Κύπρου μετά της συζύγου του.

Σε δελτίο τύπου, αναφέρονται, μεταξύ άλλων και τα εξής: Η επιτυχία της συνάντησης εξασφαλίστηκε σε μεγάλο βαθμό με την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Περιφερειακό Έφορο Ηλία Λουλούδα και την κα.Τότα Πανταζή. Την οργανωτική επιτροπή στελέχωσαν τέσσερα μέλη Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων από την Θεσσαλονίκη, οι αδελφοί Γιώργος Αρβανίτης, από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Λευκού Πύργου, ο Ισαάκ Πετρίδης από την Ένωση 1ου Σίνδου, και ο Βασίλης Ελευθεριάδης από την Ένωση 8ου Τούμπας με πρόεδρο της τον Τριαντάφυλλο Μεταξά επίσης από την Ένωση Παλιών Προσκόπων 8ου Τούμπας.

Καλωσορίσαμε τους 138 συμμετέχοντες μ’ ένα πλούσιο καφέ υποδοχής και η συνάντηση ξεκίνησε το απόγευμα με την προσευχή και τον ύμνο των προσκόπων. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή για τους αποβιώσαντες αδελφούς και το μικρό λυκόπουλο Χάρη, από την Κέρκυρα, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε επιστρέψει στο Δημιουργό μετά από μακρύ αγώνα. Στη συνέχεια χαιρέτισαν την εκδήλωση, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Π.Ε. κ. Δημήτρης Μαναράκης, ο Περιφερειακός Έφορος Θεσσαλονίκης και ο εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου Σ.Ε.Π. Χριστόφορος Μητρομάρας. Τον λόγο πήρε αμέσως μετά, το μέλος της Κ.Ε.Π.Π.Ε. Κώστας Γκαβέρας, με την ενδιαφέρουσα εισήγησή του «Ο θεσμός των παλαιών προσκόπων στη νέα εποχή».

Τα στιγμιότυπα από το έργο και τη δράση της νέας Κ.Ε.Π.Π.Ε. παρουσιάστηκαν εν συντομία και με πολλά στοιχεία και φωτογραφίες στη συνέχεια και ακολούθησαν τοποθετήσεις μελών, για την πρώτη φάση της θεματολογίας «Εμπειρίες από την εφαρμογή του νέου κανονισμού παλαιών προσκόπων, Μάιος 2015».Μετά το διάλειμμα, ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των ενώσεων από τη δράση τους κατά το 2015-16, καθώς και η παρουσίαση της Επιτροπής Συνδέσεως Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών Ελλάδος (Ε.Σ.Π.Π.Ο.Ε) από την αντιπρόεδρό της κα. Δώρα Κουκούλη, σύμβουλο Δ.Σ. στο Τμήμα Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Δεδομένου ότι πολλοί αδελφοί έπρεπε να επιστρέψουν στην έδρα τους το ίδιο βράδυ, η τελετή λήξης με την απονομή των αναμνηστικών, την αναμνηστική φωτογραφία και το τραγούδι του αποχωρισμού πραγματοποιήθηκαν με τη λήξη των εργασιών του Σαββάτου το βράδυ αντί της Κυριακής το μεσημέρι. Η εκδήλωση έκλεισε με δείπνο. Την Κυριακή το πρωί, όσοι διανυκτέρευσαν στην Θεσσαλονίκη είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία εξαιρετική ξενάγηση στην πόλη, διάρκειας 2,5 περίπου ωρών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass