«ΑΝΑΨΕ» Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ

Τι πρέπει να γίνει με τα αδέσποτα;

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2016 14:00

Συζητήσεις επί συζητήσεων χθες στην Αγιά για το περιστατικό που συνέβη προχθές έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο της κωμόπολης, όταν αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε μαθήτριά του κατά την ώρα της αποχώρησής της για το σπίτι της.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά με απόψεις διάφορες για το τι πρέπει να γίνει με τα πολλά αδέσποτα που κυκλοφορούν στους δρόμους, με καταγγελίες για κάποιους που τα ταΐζουν θέλοντας να δείξουν το φιλοζωικό τους πρόσωπο, αλλά δεν τα βάζουν στις αυλές τους με αποτέλεσμα αυτά μέρα νύχτα να γυρνούν από ‘δω κι από ‘κει, με ακραίες θέσεις περί θανάτωσής τους, με ηπιότερες φωνές ορθής αντιμετώπισης του ζητήματος, με παράπονα για τη Δημοτική Αρχή και το τοπικό Φιλοζωικό Σωματείο πως δεν τα μαζεύουν.

Στο όλο θέμα θέση πήρε το Ζωοφιλικό Σωματείο Δήμου Αγιάς «Ζωή», το οποίο με επιστολή του στην «Ε» αναφέρει:

«Τα αδέσποτα σκυλιά της Αγιάς τα φροντίζουνε πολλοί πολίτες και έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί τους. Είναι ζώα παιχνιδιάρικα και ο κόσμος φοβάται και τα αντιμετωπίζει με λάθος τρόπο. Γι’ αυτό, εμείς ως σωματείο έχουμε στις άμεσες προτεραιότητές μας την ενημέρωση του κόσμου και, κυρίως, των παιδιών για το πότε ένα ζώο είναι επιθετικό και πότε όχι και πώς πρέπει να φερόμαστε.

Τα αδέσποτα δεν είναι ουσιαστικά υπόθεση μόνο του Ζωοφιλικού Σωματείου, αλλά ούτε και του Δήμου διότι δεν… φυτρώνουν! Ο κάθε πολίτης που παίρνει ένα σκυλάκι και έπειτα το παρατάει στον δρόμο, είναι υπεύθυνος. Επιπλέον, αφήνει το θηλυκό του να γεννήσει και πολλά από τα κουτάβια καταλήγουν στον δρόμο. Έτσι δημιουργείται όλο αυτό το θέμα που ονομάζεται “Αδέσποτο”.

Η λύση δεν είναι οι φόλες. Το Ζωοφιλικό Σωματείο έχει κλείσει ραντεβού με τον Δήμο την ερχόμενη βδομάδα για να βρεθούν άμεσα λύσεις. Εάν κάθε πολίτης είχε αναλάβει τις ευθύνες του, δεν θα υπήρχαν αδέσποτα. Τα σκυλιά, δυστυχώς, δεν μιλάνε. Απλά αντιδρούν το κάθε ένα με τον τρόπο του, διότι πεινάνε, διψάνε και, δυστυχώς, κυρίως κακοποιούνται από μικρούς και μεγάλους. Εσείς, πώς θα αντιδρούσατε εάν ήσασταν τετράποδο;

Οπότε, ουσιαστικά το Ζωοφιλικό Σωματείο προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα του κάθε πολίτη που εγκαταλείπει το ζώο του! Πολλά απ’ τα ζώα είναι ήδη εμβολιασμένα, στειρωμένα και αποπαρασιτωμένα. Παρακαλούμε, λοιπόν, όποιον θεωρεί πως συναντά κάποιο ζώο που θεωρεί πως είναι επιθετικό, να απευθύνεται σε εμάς, ώστε όλοι μαζί να συνεργαστούμε για την αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων. Για οποιοδήποτε σοβαρό θέμα σχετικά με τα αδέσποτα του δήμου μας, παρακαλούμε να απευθύνεστε στο σωματείο μας με μήνυμα στην ηλεκτρονική σελίδα μας ή στην αντιπρόεδρο κ. Μαυρίδου Σοφία στο τηλεφωνικό νούμερο 6982-399436».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass