Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΛΥΣΕΙΣ ΗΜΕΡΩΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ

Ξύλα ίσα – ίσα για την παγωνιά…

* Τι λέει στην «Ε» ο πρόεδρος του -υπό σύσταση- Σωματείου Εμπόρων Καυσόξυλων Λάρισας, Στέλιος Αντάρης

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2017 14:00

Αυξημένη παρουσιάζεται η ζήτηση των καυσόξυλων από τους Λαρισαίους αυτές τις ημέρες που η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά, όχι σε συγκεκριμένη ποσότητα, αλλά τέτοια που επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες.

Αυτό καταγράφουν με την εμπειρία τους οι άνθρωποι του κλάδου που το τελευταίο διάστημα μάλιστα επιδιώκουν να συστήσουν το δικό τους σωματείο.

Ο εκπρόσωπος του υπό σύσταση σωματείου Εμπόρων Καυσόξυλων Λάρισας, Στέλιος Αντάρης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η φετινή κίνηση είναι σε γενικές γραμμές μειωμένη σε σύγκριση με άλλα προηγούμενα έτη, παρά το γεγονός πως παρατηρείται μια αυξητική τάση αυτές τις ημέρες. Εξήγησε πως τόσο οι γιορτινές ημέρες όσο και τα χιόνια έπαιξαν σημαντικό ρόλο σ΄ αυτή την αυξητική τάση, η οποία όμως δεν στάθηκε ικανή να ανατρέψει τη γενικότερη πτώση λόγω της οικονομικής ύφεσης. Παρατήρησε πως σημαντικό ρόλο στην παραγγελία ξυλείας παίζει η ημερομηνία καταβολής συντάξεων ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην προμήθεια ξυλείας από το εσωτερικό της χώρας σε σχέση με την προμήθεια από το εξωτερικό.

Πιο αναλυτικά τόνισε «Οι Έλληνες γενικότερα είναι άνθρωποι της τελευταίας στιγμής στις αγορές τους. Πόσο μάλιστα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Ειδικά φέτος η κίνηση είναι μειωμένη 20-25% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό το έχουν παρατηρήσει όλοι οι άνθρωποι του κλάδου στη Λάρισα και γενικότερα στην Ελλάδα.

Η μειωμένη κίνηση οφείλεται στην άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συμπολίτες μας. Είναι παρατηρημένο πως παραγγέλνουν από τις 26-27 ως τις 7-8 του μήνα. Δηλαδή όταν πληρώνονται οι συντάξεις και μέχρι να τελειώσουν τα χρήματα.

Οι περισσότεροι προσπαθούν να παραγγείλουν κάτι οικονομικό αλλά συνάμα και ποιοτικό.

…Τις τελευταίες ημέρες σαφώς και παρατηρείται μια αύξηση αλλά αυτήν δεν είναι ικανή να καλύψει τα κενά. Αυτό που γίνεται είναι απλά μπαλώματα για να βγάλουν τις ημέρες αυτές και μόνο. Να βγει δηλαδή η παγωνιά και μόνο και μετά να βελτιωθεί ο καιρός».

Για το πώς συνεχίζεται η τροφοδοσία των εμπόρων τόνισε «Κάποιοι παίρνουν από το Πήλιο, άλλοι από τον Κίσσαβο και την ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν και αυτοί που τροφοδοτούνται από τη Φλώρινα και την Καστοριά. Όμως υπάρχουν και άλλοι που εφοδιάζονται από το εξωτερικό. Όσοι παίρνουν ξυλεία από κοντά δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Αυτοί όμως που φέρνουν από το εξωτερικό είναι φυσιολογικό να έχουν πρόβλημα τροφοδοσίας και να μην μπορούν να καλύψουν ανάγκες» καταλήγει ο Στέλιος Αντάρης.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα