ΣΕ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Αναμένουν χιονοκαταιγίδα σήμερα στη Λάρισα

* Δεκάδες και χθες οι βλάβες στο υδρόμετρα της ΔΕΥΑΛ *Εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας στη μάχη κατά του χιονιά

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2017 8:05

Στην επιστράτευση κάθε μέσου αλλά και στη μίσθωση πρόσθετων οχημάτων προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που δημιουργεί για σήμερα η πρόβλεψη των καιρικών φαινομένων.

Η πρόβλεψη του Μετεωρολογικού Κέντρου του ΑΤΑ σήμανε συναγερμό στη δημοτική αρχή αφού για σήμερα Τετάρτη προβλέπεται νέα επιδείνωση των φαινομένων, με ένταση κυρίως της χιονόπτωσης στην πόλη χωρίς να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο χιονοκαταιγίδας.

Έτσι, μετά από υποδείξεις στελεχών της εκπαίδευσης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης αποφάσισε να παραμείνουν σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη κλειστά τα σχολεία σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ το ίδιο θα ισχύσει για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου, αφού χθες, ελάχιστα παιδιά προσήλθαν στους Σταθμούς.

Σήμερα επίσης δεν θα γίνει η αποκομιδή απορριμμάτων ενώ ο Δήμος Λαρισαίων ανακοίνωσε τα σημεία όπου συμπολίτες μπορούν να προμηθευτούν αλάτι για τα πεζοδρόμια στα σπίτια τους. Στο ίδιο πλαίσιο, όπως διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Απ. Σουρλαντζής, εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας θα εργασθούν σήμερα στο κέντρο προκειμένου να μείνουν ανοικτοί πεζόδρομοι και πεζοδρόμια.

Συνεργεία του Δήμου εργάσθηκαν και χθες ρίχνοντας αλάτι σε κεντρικές οδούς, ενώ στις συνοικίες παραμένει το πρόβλημα των ακαθάριστων δρόμων όπως και σε πεζοδρόμια, όπου έχει παγώσει το χιόνι.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Όπως διευκρινίζει ο δήμαρχος Λαρισαίων «με βάση την πρόβλεψη, η Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) αναμένεται να είναι από τις πιο δύσκολες ημέρες του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει και την περιοχή μας». Ετσι στη σύσκεψη που είχε χθες το μεσημέρι ο κ. Καλογιάννης στη Διεύθυνση Πρασίνου, παρουσία αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων, ελήφθη η απόφαση για επιστράτευση κάθε μέσου αλλά και για τη μίσθωση πρόσθετων μηχανημάτων.

Η πρόβλεψη για έντονη χιονόπτωση σήμερα υποχρέωσε τον Δήμο σε ανασχεδιασμό των επεμβάσεών του, αφού σήμερα αναμένεται να δοθεί έμφαση κυρίως στον αποχιονισμό των δρόμων και λιγότερο στη ρίψη αλατιού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί ο ολικός παγετός που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη Λάρισα.

Συνεργεία του Δήμου συνέχισαν και χθες βράδυ τις ρίψεις αλατιού σε κεντρικές οδούς αλλά και κομβικά σημεία ενώ από σήμερα το πρωί – και στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη - αναμένεται η επέμβαση του στόλου των οχημάτων προκειμένου να αποχιονισθούν δρόμοι.

ΔΗΜΟΣ

Με αφορμή τις καιρικές συνθήκες από τον Δήμο σημειώνεται πως «η περιοχή της Λάρισας, όπως και μεγάλο τμήμα της χώρας, συνεχίζει να πλήττεται από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά τον ολικό παγετό και τις χιονοπτώσεις.

Ο μηχανισμός του Δήμου, εδώ και 4 ημέρες συνεχίζει την προσπάθεια, ώστε να παραμείνει λειτουργική η πόλη και τα χωριά του Δήμου Λαρισαίων και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, στο πλαίσιο του Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες της Τρίτης 10 Ιανουαρίου και κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης μηχανήματα του Δήμου πραγματοποιούσαν ρίψεις αλατιού σε υπόγειες διαβάσεις, γέφυρες και στο βασικό οδικό δίκτυο.

Μετά τη συσσώρευση ποσοτήτων χιονιού, από το πρωί ξεκίνησαν και εργασίες αποχιονισμού όπου απαιτείται και πάντα στο πλαίσιο του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας. Παρεμβάσεις μηχανημάτων έγιναν χθες από το πρωί και στο κέντρο της Λάρισας. Η πόλη της Λάρισας είναι λειτουργική, ενώ χωρίς προβλήματα γίνεται η κίνηση των οχημάτων στο βασικό οδικό δίκτυο. Κανονικά πραγματοποιούνται όλα τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ».

ΑΛΑΤΙ

Από τον Δήμο διευκρινίζεται επίσης ότι «ποσότητες αλατιού, για χρήση από τους πολίτες, βρίσκονται από προχθές το βράδυ στα εξής σημεία:

Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης. Οπισθεν Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου. Δημοτικός Λαχανόκηπος (Αργοναυτών και Παιωνίου). Οδός Λαγού απέναντι από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ. Περιοχή υπεραστικού ΚΤΕΛ (οδός Ρόδου).

Σημειώνεται ότι όσοι πολίτες σπεύσουν να προμηθευτούν αλάτι θα πρέπει να το κάνουν με φειδώ και με δικά τους μέσα (σακούλες, μικρά δοχεία κλπ). Επίσης ποσότητες αλατιού, συσκευασμένες σε σακούλες για χρήση, έχουν τοποθετηθεί στην Κεντρική πλατεία (στη συμβολή των οδών Κούμα και Μεγ. Αλεξάνδρου – στο Δικαστικό Μέγαρο) καθώς και στην πλατεία Ταχυδρομείου».

ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ

Ωστόσο, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η Λάρισα και η Θεσσαλία θα βρεθούν στο επίκεντρο ενός νέου και ισχυρού κύματος χιονοπτώσεων, που χαρακτηρίζεται ως το σφοδρότερο απ΄ όλα.

Βάσει αυτών των προβλέψεων, με απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, 11 και 12 Ιανουαρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας. Κλειστοί θα είναι επίσης για δύο ημέρες και οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου.

«Επαναλαμβάνουμε τη γενική σύσταση για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ

Τέλος, από τον Δήμο σημειώνεται πως «λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα συνεχιστούν και θα ενταθούν έως και την Τετάρτη, η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ενημερώνει τους Δημότες, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Παρακαλούνται οι Δημότες και ιδιαίτερα οι καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου, να επιδείξουν αυξημένη υπευθυνότητα, και να μην εκθέτουν προς αποκομιδή τα απορρίμματα, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης και στον ταχύτερο αποχιονισμό και αποκατάσταση των δρόμων».

* Συνεργεία της ΔΕΥΑΛ κλήθηκαν χθες να επέμβουν σε 70 τουλάχιστον περιπτώσεις συμπολιτών, όπου λόγω του παγετού «έσπασαν» τα υδρόμετρα. Μάλιστα στελέχη της ΔΕΥΑΛ διευκρίνιζαν στην «Ε» ότι συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης, παρενέβησαν χθες σε πολύ περισσότερες περιπτώσεις από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες, ενώ ασφαλής καταγραφή της κατάστασης δεν μπορεί ακόμη να υπάρξει καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το φαινόμενο του ολικού παγετού.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass