ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Στις κάλπες το Σαββατοκύριακο ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2017 15:20

Τους εκλέκτορες που θα αναδείξουν τα μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, εκλέγουν τα μέλη των δύο τομέων Λάρισας του κόμματος (Ανατολικού και Δυτικού), το προσεχές Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε δύο κάλπες στα γραφεία του κόμματος, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και τις δύο μέρες.

Αντίστοιχες διαδικασίες θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και οι υπόλοιπες Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, ώστε να προκύψουν οι περίπου 100 εκλέκτορες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης θα αναδείξουν τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Το εκλογικό μέτρο καθορίστηκε σε έναν εκλέκτορα προς έξι μέλη, υπό την προϋπόθεση ότι θα ψηφίσουν τουλάχιστο τα 2/3 των εγγεγραμμένων μελών σε κάθε οργάνωση.

Αξίζει να τονιστεί ότι, όπως ανέφερε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Θωμάς Τσούπος, ο οποίος παρευρέθηκε στην προχθεσινή συνέλευση των δύο οργανώσεων της πόλης της Λάρισας, ο γραμματέας του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας, εξέφρασε την επιθυμία να εκπροσωπήσει την Κεντρική Επιτροπή στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της 29ης Ιανουαρίου.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων για τους εκλέκτορες Ανατολικού και Δυτικού Τομέα της Λάρισας, ξεκίνησε αμέσως μετά την κυριακάτικη συνέλευση και συνεχίζεται μέχρι και την Πέμπτη.

ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Στη συνέλευση της περασμένης Κυριακής, εγκρίθηκε ο απολογισμός της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ υπήρξαν τοποθετήσεις και για την ευρύτερη πολιτική κατάσταση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παραίτηση του Μάνθου Σαρρή από τη θέση του γενικού γραμματέα του Δήμου Λαρισαίων, ανεξάρτητα από τη νομική έκβαση της υπόθεσης. Στο θέμα αναφέρθηκε ο ίδιος ο κ. Σαρρής, ενώ στις σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο βουλευτής Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος.

Μπορεί, εν τω μεταξύ, η συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην προχθεσινή συνέλευση να κρίνεται ικανοποιητική, δεδομένων και των κακών καιρικών συνθηκών, αίσθηση όμως προκάλεσε η απουσία πολλών μελών της απερχόμενης νομαρχιακής επιτροπής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 7 μέλη της γραμματείας της Ν.Ε., παρέστησαν στη συνέλευση μόλις 2 (Πέτρος Παπαγεωργίου και Γιώργος Γκόγκος), ενώ από τα 14 εκλεγμένα μέλη της Νομαρχιακής (τα υπόλοιπα τρία είναι από την Ελασσόνα) που προέρχονται από τις δύο οργανώσεις μελών της Λάρισας, στη συνέλευση της Κυριακής παρέστησαν μόλις τα 6!

Πέρα από το γεγονός ότι ένα μέλος έλειπε εκτός Λάρισας λόγω κηδείας συγγενικού του προσώπου, ένα άλλο ήταν άρρωστο και κάποιοι είχαν εγκαίρως ενημερώσει για την απουσία τους, επικαλούμενοι προσωπικούς λόγους, ο αριθμός των απόντων κρίνεται υπερβολικός.

Το πόσο τυχαίες ήταν αυτές οι απουσίες ή αν υποκρύπτουν κάτι περισσότερο, μένει να αποδειχθεί τις επόμενες μέρες…

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass