Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»:

Με το δικό μας σχέδιο θα ξεπεράσουμε τα μνημόνια

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2017 15:23 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Φεβ 2017 15:57

«Μόνο με την αξιόπιστα συνομολογημένη και σταθερή εφαρμογή του δικού μας σχεδίου, κι όχι με βερμπαλιστικά «σκισίματα», θα ξεπεράσουμε την επώδυνη επιτροπεία των μνημονίων και θα οικοδομήσουμε μια αξιοπρεπή και αυτοδύναμη χώρα».

Αυτό τονίζει ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Φλωρίδης σε δήλωσή του προς την «Ε» ενόψει της μεθαυριανής εκδήλωσης της πρωτοβουλίας «Ώρα Αποφάσεων» στη Λάρισα όπου θα είναι ομιλητής μαζί με την κ. Άννα Διαμαντοπούλου, τον κ. Γιάννη Ραγκούση και τον κ. Π. Αβραμίδη από το «Ποτάμι».

Στη δήλωσή του ο κ. Γ. Φλωρίδης επισημαίνει:

«Το προοδευτικό κίνημα έχει συνδεθεί στην ιστορία του με πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές -πάντα προς όφελος του κοινωνικού και πατριωτικού συμφέροντος και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Τέτοιες προοδευτικές αλλαγές οφείλουμε να προωθήσουμε και τώρα. Η επταετία της κρίσης μας έδειξε ότι οι φορείς του παλιού πολιτικού συστήματος δεν μπορούν να γυρίσουν σελίδα. Οι κυβερνήσεις με αριστερά και δεξιά πρόσημα εναλλάσσονται, αλλά η χώρα εξακολουθεί να σέρνεται δίχως ελπίδα και διέξοδο.

Όμως η Ελλάδα θα ξανασταθεί όρθια. Για να τα καταφέρει, χρειάζεται εθνικό αναπροσδιορισμό με ειλικρίνεια και αυτογνωσία. Χρειάζεται να βάλουμε τέλος στη δημαγωγία και τη μετάθεση ευθύνης στον «άλλο», στον «ξένο», στον «εχθρό». Χρειάζεται να ξαναπάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, να ορίσουμε ξανά την πορεία μας.

Η «Ώρα Αποφάσεων», μέσα από την επώδυνη εμπειρία της κρίσης, είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι για να γίνει αυτό απαιτείται ένα ολοκληρωμένο, δικό μας Εθνικό Σχέδιο: το Εθνικό Προοδευτικό Σχέδιο για την Πολιτική και Παραγωγική Ανάταξη της χώρας. Ένα σχέδιο οικονομικά κοστολογημένο, πρακτικά εφαρμόσιμο, προσανατολισμένο στη νέα γενιά και αποδεκτό από την πλειοψηφία.

Το Εθνικό μας Σχέδιο θα δείξει έμπρακτα ότι θέλουμε και μπορούμε να παράγουμε πλούτο, να διευρύνουμε την εργασία, να ανοίξουμε την αγορά, να οργανώσουμε αποτελεσματικά το κράτος, να ενισχύσουμε τη δημοκρατία και να στηρίξουμε τους πραγματικά αδυνάτους. Θα δείξει ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειές μας.

Έτσι θα αποκαταστήσουμε το έλλειμμα εμπιστοσύνης που δημιουργεί η μέχρι τώρα πολιτική των καθυστερήσεων και της «μεταρρυθμιστικής άρνησης» του παλαιού πολιτικού συστήματος. Είναι πια προφανής η πολιτική διατήρησης των παρασιτικών κεκτημένων, η οποία φορά την προβιά της δήθεν «σκληρής διαπραγμάτευσης» και στο τέλος πάντα καταλήγει να φέρνει διπλάσιο τον λογαριασμό στον ελληνικό λαό. Μόνο με την αξιόπιστα συνομολογημένη και σταθερή εφαρμογή του δικού μας σχεδίου, κι όχι με βερμπαλιστικά «σκισίματα», θα ξεπεράσουμε την επώδυνη επιτροπεία των μνημονίων και θα οικοδομήσουμε μια αξιοπρεπή και αυτοδύναμη χώρα».

ΑΘΗΝΑ, Του Ανταποκριτή μας