ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Tο «Ποτάμι» στηρίζει τον Δήμο Λαρισαίων

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2017 11:15

Με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη, συναντήθηκαν μέλη της Τοπικής Οργάνωσης του «Ποταμιού» Λάρισας, στο δημαρχείο, όπου συζήτησαν γενικότερα για τα προβλήματα της πόλης και τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπισή τους.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, καθώς όπως επεσήμαναν τα μέλη του το «Ποταμιού: «έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη μέρα ότι σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε την τοπική αυτοδιοίκηση πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων και μικροκομματικής αντιπολίτευσης για την εξασφάλιση πρόσκαιρων κομματικών οφελών».

Ο κ. Καλογιάννης επέδειξε ανάλογα πνεύμα συνεργασίας και ενημέρωσε αναλυτικά την αντιπροσωπεία του «Ποταμιού» για όλες τις δράσεις και τα προβλήματα του Δήμου, τα οποία οφείλονται κυρίως σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της κεντρικής κυβέρνησης.

Το «Ποτάμι» δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατότητα παρέμβασης μέσω της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ώστε να αναδείξει και να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι δράσεις του Δήμου για τη μετατροπή της Λάρισας σε μια έξυπνη πόλη (smartcity), τονίζοντας πως αυτές: «Θα την καταστήσουν σύγχρονη και λειτουργική, μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Στόχος είναι να γίνει η πόλη φιλικότερη προς τον πολίτη, οικονομικότερη ως προς τη διαχείρισή της, με χαμηλότερο ενεργειακό αποτύπωμα, φιλικότερη προς το περιβάλλον, ενώ παράλληλα να παρέχει νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες για τους κατοίκους της. Ανάλογα σημαντικές είναι οι προγραμματισμένες δράσεις εξωστρέφειας του Δήμου Λαρισαίων με τη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα τα οποία θα επιτρέψουν τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του μέσω της εξασφάλισης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης.

Το Ποτάμι με χαρά θα συνδράμει σε όλα τα παραπάνω καθότι είναι το πρώτο κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου που έχει ενσωματώσει πλήρως ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε όλες τις λειτουργίες του και συνεπώς κατανοεί και επικροτεί την υιοθέτηση ανάλογων πρακτικών.

Το Ποτάμι θα προσπαθήσει να αναδείξει όλες τις παραπάνω επιτυχημένες προσπάθειες με τη μορφή των βέλτιστων πρακτικών ώστε να μπορέσουν να αποτελέσουν έναν οδικό χάρτη και για άλλες ελληνικές πόλεις».

Τα μέλη της Τ.Ο. του «Ποταμιού» Λάρισας, υποστήριξαν επίσης ότι στηρίζουν

τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Λαρισαίων που αφορούν στην ενίσχυση των πλέον αδύναμων κοινωνικών ομάδων, επισημαίνοντας ότι: «Η στήριξη του έργου κάθε τοπικής αυτοδιοίκητης αρχής, είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων. Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την αναμόρφωση της χώρας και την έξοδο από την κρίση. Το Ποτάμι είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα».

Το «Ποτάμι» Λάρισας εκπροσώπησαν ο γραμματέας της Τ.Ο. Κώστας Μπαζάκης, η αναπληρώτρια Γραμματέας Νίκη Κατσούρα και τα μέλη της κεντρικής αντιπροσωπείας ΜΕ.ΣΥ.Α., Βασίλης Βλάχος και Σάκης Γαλάνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass