ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανανεώνεται η θητεία του Δημ. Τάχου

* Αλλαγές και στα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2017 12:00

Κάλπες για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας θα στηθούν στην ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου, που θα γίνει την Κυριακή 5 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η δημοτική αρχή του Απ. Καλογιάννη προσανατολίζεται στην ανανέωση της θητείας του νυν προέδρου Δημ. Τάχου αλλά η οριστική απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της παράταξης την ερχόμενη εβδομάδα ενώ με την επίσημη ανακοίνωση της ειδικής συνεδρίασης, για τις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα, θα ορίσουν υποψηφίους και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζει ότι οι αρχαιρεσίες για την εκλογή προεδρείου διεξάγονται την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου, στις 10 το πρωί, περίοδος που συμπίπτει και με τις αλλαγές στις Διοικήσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου Λαρισαίων και όχι των επιχειρήσεων, όπως η ΔΕΥΑΛ.

ΚΑΛΠΕΣ

Ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει μία κάλπη όπου, οι 29 σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα υποδείξουν υποψήφιο για πρόεδρο.

Προβλέπει επίσης και μια δεύτερη κάλπη στην οποία παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα υποδείξουν υποψηφίους για τις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα, θέσεις που σήμερα κατέχουν ο δημοτικός σύμβουλος Αντ. Πράπας (της παράταξης Καραλαριώτου) και η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Δαλαμπύρα – Παναγιωτακοπούλου (της παράταξης Νασιώκα) αντίστοιχα.

Από τις μυστικές ψηφοφορίες θα οριστικοποιηθούν οι τρεις υποψήφιοι για να ακολουθήσει η διαδικασία εκλογής - από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων – του νέου προεδρείου με θητεία για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

ΝΟΜΙΚΑ

Οι παρατάξεις θα υποδείξουν επίσης και μέλη σε επιτροπές, όπως η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αλλά και η Οικονομική Επιτροπή. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκτιμάται ότι πρόεδρος θα τοποθετηθεί ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δημ. Μαβίδης ενώ στην Οικονομική Επιτροπή πρόεδρος θα αναλάβει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θαν. Αδαμόπουλος στη θέση του αντιδημάρχου Οικονομίας Παν. Νταή, καθώς πρόεδρος τοποθετείται ο εκάστοτε αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Αλλαγές αναμένονται και στα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων, μεταξύ των οποίων το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και η Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Στο ΔΩΛ με δεδομένη την ευθύνη του αντιδημάρχου Πολιτισμού Παν. Σάπκα για τη συνολική διαχείριση των θεμάτων πολιτισμού δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της τοποθέτησης νέου προέδρου.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη, είναι γνωστό πως – σύμφωνα με επιθυμία του δωρητή Γ. Ι. Κατσίγρα - πρόεδρος είναι ο εκάστοτε δήμαρχος Λάρισας. Η δημοτική αρχή φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής προεδρίας και εφόσον δεν τεθεί θέμα με την πρόβλεψη του δωρητή, τότε για πρόεδρος θα προταθεί η σημερινή αντιπρόεδρος και δημοτική σύμβουλος Αννα Ψάρρα-Περίφανου.

Να σημειωθεί πως το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή θα αποφασίσει και για τυχόν αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των δημοτικών επιχειρήσεων όπως η ΔΕΥΑΛ, το ΔΗΠΕΘΕ και η ΔΗΚΕΛ.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass