ΛΙΑΚΑΔΑ ΚΑΙ 18 ΒΑΘΜΟΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΙΚΡΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ, ΣΥΝΝΕΦΙΑ, ΒΡΟΧΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Με συννεφιά και αέρα Αποκριά και Κούλουμα

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2017 9:00

Με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 18 βαθμούς Κελσίου και τον ήλιο να μας χαρίζει απλόχερα το φως του ξεκινά σήμερα το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας.

Το τοπίο όμως αλλάζει αύριο Κυριακή και τη Δευτέρα με τη θερμοκρασία να πέφτει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ ο αέρας, η συννεφιά και οι κατά τόπους βροχούλες θα κάνουν την εμφάνιση τους. Ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ κ. Παναγιώτης Σκριμιζέας, μιλώντας στην «Ε» δίνει την αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο. Όπως αναφέρει σήμερα Σάββατο ο καιρός θα είναι σχετικά ζεστός, με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το μεσημέρι και κυρίως το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στις Σποράδες πρόσκαιρα ισχυροί, το βράδυ όμως θα στραφούν σε βόρειους – βορειοδυτικούς. Αύριο Κυριακή το «μενού» περιλαμβάνει τοπικές βροχές, ενισχυμένο βοριά στα παραθαλάσσια και υποχώρηση της θερμοκρασίας. Πιο συγκεκριμένα, θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά τόπους πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στη θάλασσα πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει υποχώρηση στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (7 -14 βαθμοί Κελσίου). Την Καθαρά Δευτέρα, ο καιρός βελτιώνεται, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ θα σημειωθεί και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας θα σημειωθούν αρκετές νεφώσεις, τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανότητα στην ανατολική και νότια Θεσσαλία για ασθενή βροχή. Προς το μεσημέρι βελτίωση με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πάνω από τη θάλασσα βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία (7 – 16 βαθμοί Κελσίου). Πάντως όπως λέει ο κ. Σκριμιζέας, όσοι επιλέξουν να κάνουν κούλουμα σε παραθαλάσσιες περιοχές θα νιώσουν έντονα τον αέρα, γεγονός όχι απαραίτητα κακό, καθότι ο χαρταετός για να πετάξει χρειάζεται αέρα.

Καταλήγοντας, με μια γενική παρατήρηση ο κ. Σκριμιζέας, επισημαίνει ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα είναι με καλό γενικά καιρό και με σχετικά καλές για την εποχή θερμοκρασίες.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass