ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Περνώντας "από το εγώ στο εμείς"

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2017 22:10

Ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων. Ονομάζεται "Asiaquest" και το γύρισαν δύο νέα παιδιά, ο Ελπιδοφόρος και η Δώρα, που είχαν έρθει το περασμένο καλοκαίρι στα Φάρσαλα με τη δράση Wheeling2help, με άλλους ποδηλάτες, προερχόμενοι από την Κωνσταντινούπολη, διασχίζοντας όλη την Ελλάδα μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης. Τότε πρόσφεραν 5 αναπηρικά αμαξίδια στον Δήμο Φαρσάλων για κατοίκους του Δήμου που τα είχαν ανάγκη.

Μιλώντας στην εκδήλωση η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινα Συροπούλου αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ "Asiaquest" που είναι αφιερωμένο στον εθελοντισμό και εξήρε την προσπάθεια των δύο νέων παιδιών, του Ελπιδοφόρου και της Δώρας, που μετά από ένα εξάμηνο οδοιπορικό στην Αφρική, αποφάσισαν και διέσχισαν μέσα σε έξι μήνες και την Ασία, από το  Νέο Δελχί μέχρι το Πεκίνο, εξερευνώντας 11 χώρες, με κύριο σκοπό την προσφορά σε τοπικές κοινότητες, που είχαν ανάγκη. Έτσι με τα χρήματα που συγκέντρωσαν από διαδικτυακές καμπάνιες κατάφεραν να προσφέρουν αρκετά σε περιοχές του Νεπάλ, της Καμπότζης και του Βιετνάμ. Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι: ένα υπέροχο ταξίδι "από το εγώ, στο εμείς".

Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής: "Κάναμε ένα εξάμηνο ταξίδι στην Ασία συνδυάζοντας τον εθελοντισμό με την περιήγηση. Κάναμε τρία εθελοντικά προγράμματα, κτίζοντας σχολεία στην Καμπότζη και το Βιετνάμ και φτιάχνοντας θερμοκήπιο στο Νεπάλ. Το ντοκιμαντέρ περιέχει υπέροχα τοπία, προβάλλει μια διαφορετική κουλτούρα των χωρών που πήγαμε, διαφορετικά φαγητά, άλλες θρησκείες. Είναι το δεύτερο ντοκιμαντέρ, αφού είχε προηγηθεί εκείνο από την επίσκεψή μας στην Αφρική. Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε στους συνανθρώπους μας είναι το εξής: "Από το εγώ στο εμείς". Στην Ασία ξεφύγαμε από το "εγώ" της Δύσης γιατί εκεί οι άνθρωποι αλληλοϋποστηρίζονται και εκεί νιώσαμε κι εμείς το "εμείς".

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ ακολούθησε συζήτηση των δύο νέων, του Ελπιδοφόρου και της Δώρας, με το ακροατήριο.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass