ΣΤΟ 10ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τίμησαν συναγωνιστές τους οι έφεδροι αξιωματικοί

* Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στο Φρούριο

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2017 22:05

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στη Λάρισα, το 10ο πανελλήνιο συνέδριο των εφέδρων αξιωματικών, που οργάνωσε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, η Ανώτατη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών, με τη στήριξη του τοπικού ΣΕΑΝ Λάρισας.

Χθες, δεύτερη μέρα του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση συμπερασμάτων, των οποίων προηγήθηκαν εκκλησιασμός στον ιερό ναό του Αγίου Αχιλλίου, δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εφέδρων Αξιωματικών στο Φρούριο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγιναν πάνω από τριάντα πέντε εισηγήσεις, παρεμβάσεις-προτάσεις, συνέδρων με αναφορά στη λειτουργία των ΣΕΑΝ, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στους πιθανούς τρόπους επίλυσής τους, μέσα σε πνεύμα αλτρουισμού, ενότητας και υψηλού ήθους.

Αναλυτικότερα, τα έντονα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σύνδεσμοι Εφέδρων Αξιωματικών της χώρας μας, καθώς και τα μέλη τους, ήταν τα κυρίαρχα θέματα που απασχόλησαν τους συνέδρους.

Παράλληλα στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε απονομή τιμητικών διακρίσεων σε φορείς που το στήριξαν, καθώς και στον δημοσιογράφο κ. Λάζαρο Αρσενίου, ετών 102, έφεδρο ανθυπολοχαγό, που συμμετείχε στον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο και συγκεκριμένα πολέμησε στο ύψωμα 731, το 1940.

Ο κ. Αρσενίου, λαμβάνοντας την τιμητική διάκριση από τον πρόεδρο του ΣΕΑΝ Λάρισας, κ. Απόστολο Βερέμη, τόνισε: "Η πατρίδα δεν πρόφτασε να με τιμήσει και να, ήρθε η ώρα αυτή, της αναγνώρισης…".

Όλους όσοι τιμήθηκαν, προσφώνησε ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Λάρισας, κ. Απόστολος Βερέμης, απονέμοντας στον καθένα πλακέτα και μίια ασημένια εικόνα, υποστηρίζοντας ότι ήταν σημαντική η συμβολή τους στην υλοποίηση του συνεδρίου. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι εξής: Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Δημ. Ζερβάκης, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κων. Κολλάτος, ο αρχηγός ΑΤΑ δια του υπαρχηγού του και ο παλιός έφεδρος αξιωματικός μέλος του ΣΕΑΝ κ. Δημ. Καραμούρτος.

Να σημειωθεί ότι, το πανελλήνιο συνέδριο της ΑΠΟΕΑ οργανώνεται ανά τριετία με σκοπό την ευρύτερη ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση μεγαλύτερου αριθμού εφέδρων αξιωματικών για θέματα εφεδρείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass