Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδηλώσεις του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2017 18:06

Το «Αποτύπωμα του ανθρώπου», μια θεσμοθετημένη πλέον εκδήλωση ευαισθητοποίησης, ομαδικού πνεύματος και κοινωνικής προσφοράς που οργανώνεται τα τελευταία έξι χρόνια από το Κέντρο Πρόληψης «Ορφέας» του ΟΚΑΝΑ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 11 το πρωί, στο κεντρικό κτίριο του Μύλου του Παπά (Γεωργιάδου 53).

Αυτή τη χρονιά είναι αφιερωμένο στην προσφορά και την αυτοεκτίμηση, με τίτλο: «Αγαπώ τον εαυτό μου και νοιάζομαι για σένα» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ζωής και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.
Κύριος στόχος του είναι να μη λείψει φέτος το γιορτινό πασχαλινό τραπέζι από κανένα συμπολίτη μας.
Γι’ αυτό το λόγο, οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι προσκαλούνται να παρακολουθήσουν τα πολλά και καινοτόμα δρώμενα της εκδήλωσης, φέρνοντας μαζί τους τρόφιμα που θα ενισχύσουν επιλεγμένα συσσίτια της πόλης.
Επίσης ένα δέντρο θα περιμένει υα παιδιά για να «μοιράσει» γνώσεις, περιπέτειες, εικόνες, σκέψεις, συναισθήματα και ιστορίες.
ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ
Τιμώντας την ίδια ημέρα, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οι εκπαιδευτές και οι ομάδες εθελοντών του Εργαστηρίου Ζωής του Κέντρου Πρόληψης, διοργανώνουν ανταλλακτικό παζάρι παραμυθιού και παιδικού βιβλίου, με σκοπό να εμπνεύσουν στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσουν την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. Καλούνται τα παιδιά να διαλέξουν κάποιο ή κάποια από τα παραμύθια και τα βιβλία τους που έχουν στο σπίτι σε καλή κατάσταση και να τα φέρουν εκείνη την ημέρα στο Μύλο για να τα ανταλλάξουν με τα παραμύθια και τα βιβλία που θα φέρουν άλλα παιδιά.
Παραμύθι, θέατρο, μουσική, εικαστικά και βιωματικά δρώμενα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες θα συνδυαστούν και θα στήσουν ένα σκηνικό όπου θα πρωταγωνιστεί το δέντρο που δίνει. Ένα δέντρο που αναγνωρίζει τις ρίζες του, μεγαλώνει, απλώνει τα κλαδιά του και προσφέρει τους καρπούς του δημιουργώντας δάση, δηλαδή κοινότητες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης «Ορφέας» (2410 555 935) κάθε ημέρα από τις 9.00 έως τις 15.00.

Σχετικά Άρθρα