ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

«Έφυγε» πλήρης ημερών ο π. Νικόλαος Μπαράς

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2017 11:13

 «Έφυγε» από τη ζωή, πλήρης ημερών σε ηλικία 92 ετών, ο Ελασσονίτης πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Μπαράς. Ο «κοιμηθείς» κληρικός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας για αρκετά χρόνια.

Ο μακαριστός π. Νικόλαος είχε συνδέσει την παρουσία του και το όνομά του με τα εκκλησιαστικά και κοινωνικά «δρώμενα» της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής, διακόνησε για 36 χρόνια την τοπική Εκκλησία με αγάπη και ζήλο και προσέφερε πλούσιο έργο, που έτυχε αναγνώρισης από την επίσημη Εκκλησία, ενώ «αγκαλιάστηκε» από τους συνδημότες του και όχι μόνο. Από το 1995 έως το 2003, με μητροπολίτη τον μακαριστό Βασίλειο, διετέλεσε αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος (τον διαδέχθηκε στη θέση αυτή ο σημερινός μητροπολίτης Ελασσώνος).

Στην Εξόδιο Ακολουθία του μεταστάντος κληρικού, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ελασσόνας, χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν οι αρχιμανδρίτες π. Βησσαρίων Καραλάσκος, π. Ισαάκ Τσαπόγλου, π. Παϊσιος Μπίσμπας και πλειάδα κληρικών της Ι. Μητρόπολης.

Ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων, στον επικήδειό του, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο και στην προσφορά του μακαριστού αδελφού π. Νικολάου, που εργάστηκε ακούραστα για την τοπική Εκκλησία και τον τόπο του.

Στο «ύστατο χαίρε» για τον εκλιπόντα κληρικό έδωσαν το «παρών» εκατοντάδες άτομα από την Ελασσόνα και την ευρύτερη περιοχή, ανάμεσά τους αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, ο πρ. βουλευτής Ιωάν. Παπαδημόπουλος, φορείς της περιοχής, κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass