ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΜΕΣΑΓΓΑΛΩΝ

Μεταδημοτεύσεις για να εξασφαλίσουν υποδομές!

* Υποφέρουν κάθε χειμώνα 130 οικογένειες

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2017 22:15

Ξεχασμένες αισθάνονται 130 οικογένειες, που κατοικούν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου στον παραθαλάσσιο οικισμό των Μεσαγγάλων, του Δήμου Τεμπών. Χρόνια ζητούν έργα υποδομής για την καλύτερη διαβίωσή τους, αλλά ακόμη περιμένουν και ο καιρός περνά με υποσχέσεις, ότι όλα θα γίνουν όταν βρεθούν τα ανάλογα χρήματα.

Οι πλημμυρισμένοι δρόμοι αποτελούν σύνηθες φαινόμενο κάθε χειμώνα, η έλλειψη δικτύου αποχέτευσης συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα, ο παραλιακός δρόμος παραμένει χωμάτινος σε πολλά σημεία του και η πρόσβαση γίνεται δύσκολη…

Όσο καλή θέληση και να έχουν απέναντι στη δημοτική αρχή, δυστυχώς η πράξη δείχνει το αποτέλεσμα.

Διαπιστώνουν λοιπόν, πως δεν υπάρχει προγραμματισμός του Δήμου Τεμπών, για υλοποίηση έργων στα Μεσάγγαλα, αν και είναι ένας από τους οικισμούς στα παράλια του νομού Λάρισας, που συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην «Ε», ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαγγάλων, κ. Γιώργος Γελαδάρης, «στον οικισμό υπάρχουν περί τα 3.000 σπίτια, τα οποία κατοικούνται όλα τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά τη χειμερινή περίοδο διαμένουν περί τις 130 οικογένειες, που κάθε χρόνο έρχονται αντιμέτωπες με διάφορα προβλήματα, τα οποία ξεκινούν από την έλλειψη υποδομών».

Ένα από τα χρόνια αιτήματα των κατοίκων των Μεσαγγάλων, όπως αναφέρει ο κ. Γελαδάρης, είναι η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, σε συγκεκριμένες περιοχές του οικισμού, και τονίζει χαρακτηριστικά: «όταν ξεκινούν οι βροχές, οι άνθρωποι εγκλωβίζονται στα σπίτια τους… Η μετακίνηση γίνεται από δύσκολη ως αδύνατη»!

Καταθέτοντας τα χρόνια αιτήματα του οικισμού, αναφέρει επίσης: «αποπεράτωση παραλιακού δρόμου και ηλεκτροδότηση της παραλίας,

χαλικοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις, σε όλο τον οικισμό και ιδιαίτερα δημιουργία υποδομών στους παραλιακούς δρόμους για Άτομα με ειδικές ανάγκες, ώστε να μπορούν να μεταβούν στην αμμουδιά, καθώς τα αναπηρικά καροτσάκια είναι αδύνατο να μετακινηθούν σε χωμάτινους δρόμους…

Πρέπει να ενισχυθεί το σήμα ίντερνετ σε όλο τον οικισμό, για να μην νιώθουμε απομονωμένοι. Το πρόβλημα αυτό γίνεται πιο έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού οι επισκέπτες του οικισμού φεύγουν όταν διαπιστώσουν ότι δεν έχουν πρόσβαση–σύνδεση στο διαδίκτυο.

Υπάρχει ειδική κεραία για σύνδεση στο διαδίκτυο, αλλά φαίνεται πως δεν λειτουργεί. Έχουμε ζητήσει να την επισκευάσουν αν είναι χαλασμένη ή να την αντικαταστήσουν, διότι αυτό γίνεται αιτία να χάνουμε παραθεριστές που νοικιάζουν καταλύματα στον οικισμό και για τους οποίους το ίντερνετ αποτελεί βασική προϋπόθεση διαμονής τους σε ένα μέρος».

«ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ»

Ο κ. Γελαδάρης, ανάφερε στην «Ε», ότι: «ο Δήμος μας καταβάλλει μεν κάποιες προσπάθειες αλλά δεν επαρκούν» και προτείνει την εξής λύση:

«Ο παραθαλάσσιος οικισμός των Μεσαγγάλων έχει σήμερα, δυστυχώς, πολλά προβλήματα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν οι εκάστοτε ηγεσίες του Δήμου, παλιά Κάτω Ολύμπου και σήμερα Τεμπών.

Κοινή πεποίθηση τις πλειοψηφίας των ιδιοκτητών ακινήτων του οικισμού είναι, ότι όλα θα ήταν καλύτερα γι’ αυτόν (τον οικισμό) εάν υπήρχε εκλογικό ενδιαφέρον, δηλαδή, εάν οι «Μεσαγγαλιώτες» ήταν και δημότες του Δήμου Τεμπών.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο οικισμός θα μπορούσε ακόμα και να εκλέξει δημοτικό σύμβουλο ή συμβούλους, οπότε τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα γι' αυτόν.

Καλώ τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και τους ιδιοκτήτες ακινήτων στα Μεσάγγαλα να μεταδημοτεύσουν στον Δήμο Τεμπών, έστω και ένα μέλος της οικογενείας. Μια τέτοια κίνηση θα ωφελήσει τον οικισμό».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass