ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ποιοτικό το νερό του Τυρνάβου

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2017 22:25

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία της ΔΕΥΑ Τυρνάβου και του Γενικού Λυκείου της πόλης υπό την εποπτεία από πλευράς σχολείου της διευθύντριας κ. Κωνσταντινιάς Πατσή και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η καθηγήτρια του ΓΕΛ Τυρνάβου κ. Αγλαΐα Τζιγάνη, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Παναγιώτης Σαρχώσης.

Ο κ. Σαρχώσης έκανε μια εκτενή αναφορά στην παρουσία της ΔΕΥΑΤ αρχικά στον Τύρναβο από τη δεκαετία του 1990 και στη συνέχεια στο σύνολο του Δήμου Τυρνάβου με τα μεγάλα έργα της αποχέτευσης και των βιολογικών καθαρισμών σε Αμπελώνα και Αργυροπούλι και προσεχώς και στο Δαμάσι. Επίσης τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία της υπηρεσίας και τις σχετικές επίσημες μετρήσεις η ΔΕΥΑ Τυρνάβου προσφέρει στους δημότες στο σύνολο του Δήμου ένα από τα καλύτερα και πιο ποιοτικά νερά της χώρας και πολύ οικονομικά.

Νωρίτερα ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑ Τυρνάβου κ. Σταύρος Τσαγκαράκος και ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας της, κ. Κώστας Παπαϊωάννου, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου, το Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Δένδρων, και το Γυμνάσιο Αμπελώνα.

Στα σχολεία τα στελέχη της ΔΕΥΑ Τυρνάβου, μίλησαν για τον υδρολογικό κύκλο του νερού, δηλαδή τον αέναο μετασχηματισμό του, σε ατμοσφαιρικά κατακρημνίσματα, απορροή, κατείσδυση, εξάτμιση και διαπνοή και πάλι κατακρημνίσματα και τις διάφορες αιτίες μόλυνσης του νερού. Εξηγήθηκε η έννοια της αειφορίας και η σχέση της με τον υδρολογικό κύκλο του νερού, ενώ τονίστηκε η διττή σχέση του νερού με την κλιματική αλλαγή, καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη επηρεάζει τη συχνότητα των βροχοπτώσεων, φέρνοντας αλλού καταιγίδες και αλλού ξηρασίες, ενώ η ενέργεια που απαιτείται για τον καθαρισμό και τη διαχείριση των ποσοτικά και ποιοτικά υποβαθμιζόμενων υδατικών πόρων ενισχύει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που επιταχύνουν την κλιματική αλλαγή.

Εν συνεχεία παρουσιάστηκαν πρακτικές εξοικονόμησης νερού στις κατοικίες, ιδιαίτερα στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και του γυμνασίου, ενώ στους μαθητές του λυκείου παρουσιάστηκαν και πρακτικές εξοικονόμησης νερού στην άρδευση των καλλιεργειών.

Τέλος στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έγινε και μια μικρή παρουσίαση για τις νεότερες πρακτικές ανακύκλωσης και επανάχρησης του νερού, ενώ ο δήμαρχος Τυρνάβου αναφέρθηκε στο αντικείμενο της ΔΕΥΑ Τυρνάβου, τις υπάρχουσες υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης και τα εκτελούμενα έργα στην περιοχή του Δήμου Τυρνάβου.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass