ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ «ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΕΛΛΑΔΑΣ 2017»

Η πόλη στον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού

*Υπογράφτηκε χθες το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Ο.Μ.Α.Ε.

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2017 22:24

Το «Ιστορικό Ράλι Ελλάδας 2017» θα διεξαχθεί στη Λάρισα από τις 13 – 16 Οκτωβρίου. Το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ), για τη διεξαγωγή του σημαντικού πανευρωπαϊκού αγώνα υπέγραψαν χθες ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης.

Το Ιστορικό Ράλι Ελλάδος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του πανευρωπαϊκού μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενταγμένος και το 2017 στο Πανευρωπαϊκό Έπαθλο Ιστορικών Regularity Rallies, διεξήχθη για πρώτη φορά το 2004 και θεωρείται ένας από τους πλέον απαιτητικούς και ανταγωνιστικούς αγώνες αυτοκινήτου στην κατηγορία του.

Η Λάρισα απουσιάζει πολλά χρόνια από τους μεγάλους αγώνες αυτοκινήτου, της δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να υποδεχτεί πλήθος τουριστών και αθλητών με όλα τα οφέλη που συνεπάγονται αλλά και να αναδείξει τις ομορφιές και τη φιλοξενία της τόσο μέσω των διαδρομών όσο και μέσα από την προβολή της. Υπολογίζεται ότι οι συμμετοχές θα φτάσουν τις 130 με τον συνολικό αριθμό πληρωμάτων και αποστολών των ομάδων να υπολογίζονται στα 800 άτομα συνολικά, χωρίς να υπολογίζονται οι επισκέπτες. Πρόκειται για μια διοργάνωση με σημαντικά και πολλαπλά οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Η αποδοχή της πρότασης για συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων με την ΟΜΑΕ, έγινε με ευρεία πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ είχε προηγηθεί οκτάμηνη περίοδος επαφών και συζητήσεων, σε τεχνοκρατικό επίπεδο, μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο ιστορικός αγώνας που θα έχει και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, θα διεξαχθεί από τις 13 - 16 Οκτωβρίου, με την πόλη της Λάρισας να αποτελέσει το Κέντρο Αγώνα, το σημείο αφετηρίας και τερματισμού, ενώ το Service Park των αυτοκινήτων, θα βρίσκεται στον χώρο της Σκεπαστής Αγοράς Νεάπολης.

«Με αυτή τη διοργάνωση η Λάρισα μπαίνει στον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού» επισήμανε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και πρόσθεσε τις προσπάθειες που καταβάλει η δημοτική αρχή για δράσεις και πρωτοβουλίες εξωστρέφειας. Με την προσέλκυση δηλαδή μεγάλων γεγονότων που ως στόχο έχουν την προβολή της Λάρισας και την υποδοχή επισκεπτών από την Ελλάδα και την Ευρώπη. «Η Λάρισα των μεγάλων γεγονότων που στοχεύει να γίνει πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης, υπογράμμισε τη συνεργασία του Δήμου με την Ομοσπονδία για τη διοργάνωση του Ράλι Ελλάδας, που αποτελεί όπως είπε ένα σημαντικό πανευρωπαϊκό γεγονός στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Γίνεται προσπάθεια ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να αναπτυχθεί στην περιφέρεια. Η Ομοσπονδία σε λογική εξωστρέφειας, μετά το Λουτράκι, τη Θεσσαλονίκη και τη Λαμία έρχεται στη Λάρισα η οποία πρέπει να γίνει παράδειγμα και για άλλες περιοχές», τόνισε ο κ. Μιχελακάκης. Συγχρόνως απαντώντας σε ερωτήσεις υποστήριξε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα μεγάλη διοργάνωση, που αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ως λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Τάχος επεσήμανε την ευρεία πλειοψηφία, με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την υπογραφή του συμφώνου συνεργασία με την ΟΜΑΕ και συμπλήρωσε ότι «η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την εμπλοκή και άλλων Δήμων. Θέλουμε μεγάλα γεγονότα για την πόλη, που θα αφήσουν το αποτύπωμά τους και θα στοχεύουν στην ανάπτυξη.

Επίσης, ο έφορος Αγωνιστικού του Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Λάρισας Νίκος Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε πως η διοργάνωση του αγώνα εντάσσεται στη λογική και το πνεύμα του στρατηγικού σχεδίου μάρκετινγκ για την πόλη υπογραμμίζοντας πως «μέσα από την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή θα υπάρχει μεγάλο όφελος για όλους».

Το σύμφωνο συνεργασίας που υπεγράφη χθες προβλέπει την παραχώρηση χώρων διεξαγωγής του αγώνα, την ανάληψη εκ μέρους του Δήμου των δαπανών που θα απαιτηθούν για την εκτέλεση μέρους διαφόρων εργασιών - υπηρεσιών για να είναι η διοργάνωση επιτυχής.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass