ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2017 10:25

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, βρίσκεται στην τελική ευθεία και για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως την Κυριακή 2 Απριλίου.

Με αφορμή τη συνάντηση ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε ότι «για την πόλη της Λάρισας και τον Δήμο Λαρισαίων η χαρά είναι διπλή. Πρώτον γιατί η Λάρισα, κινείται δυναμικά σε τροχιά εξωστρέφειας, με τη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων και γεγονότων. Έτσι, η διοργάνωση ενός τόσου σημαντικού συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν πανεπιστημιακοί, επαγγελματίες από τους χώρους του τουρισμού, του πολιτισμού, της επικοινωνίας και της διαφήμισης, αποτελεί για την πόλη μας, ένα σημαντικό και ιδιαίτερης σημασίας γεγονός.

Δεύτερον, γιατί η Λάρισα, είναι από τις πρώτες πόλεις στη χώρα μας, που ολοκλήρωσε και διαθέτει ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο Μάρκετινγκ, το οποίο εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Τουρισμού, Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ για μια πόλη σαν τη Λάρισα, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, ως πολυτέλεια, αλλά σαν μια μεγάλη ευκαιρία για τη διαμόρφωση της εικόνας της πόλης, στο εγχώριο και διεθνές περιβάλλον.

Αποτελεί βαθιά μου πίστη ότι το μέλλον θα το γράψουμε πατώντας σε επιστημονικά εργαλεία υψηλής ποιότητας. Στην Ελλάδα της κρίσης, δεν υπάρχουν περιθώρια για αυτοσχεδιασμούς. Απώτερος στόχος μας είναι να καταστεί η Λάρισα ως ο πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης, με διακριτή θέση στη χώρα και στην ευρύτερη γειτονιά μας».

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής και διευθυντής του Εργαστηρίου καθηγητής Αλέξιος Δέφνερ, δήλωσε ότι «το συνέδριο έρχεται να ικανοποιήσει απαιτήσεις, ανησυχίες και προσδοκίες σε όσους αποφασίσουν να το παρακολουθήσουν. Απευθύνεται τόσο σε στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημόσιας Διοίκησης, όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στους κατοίκους της πόλης της Λάρισας».

Πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά Τοπικούς και Περιφερειακούς Παράγοντες Διοίκησης υποστήριξε ότι το συνέδριο εστιάζει σε ζητήματα και υπαρκτά προβλήματα τόσο δημιουργίας και ανάδειξης της τοπικής, οικονομικής, τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης όσο και ζητήματα στρατηγικού σχεδιασμού, συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών αλλά και όλων των ομάδων στο εσωτερικό των πόλεων.

Για τον επιχειρηματικό κόσμο υποστηρίζει ότι «η αστική ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την επιχειρηματική ανάπτυξη. Ο τουρισμός, ο πολιτισμός και οι επενδύσεις είναι στενά συνδεδεμένες με την ανάπτυξη των πόλεων και των περιφερειών. Ο συμμετοχικός σχεδιασμός απαιτεί και επιβάλει άμεσα τον ρόλο και την εμπλοκή του επιχειρηματικού κόσμου, τόσο στην τουριστική όσο και την πολιτιστική ανάπτυξη μιας περιοχής. Μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου οι τοπικοί επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεκριμένα παραδείγματα ενεργούς συμμετοχής του επιχειρηματικού κόσμου στην επίτευξη πολιτικών και δράσεων ενίσχυσης της ταυτότητας, της εικόνας και της ελκυστικότητας των περιοχών».

Για τους κατοίκους της πόλης, ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής τόνισε ότι «η ανάδειξη και υποστήριξη της εικόνας μιας πόλης στηρίζεται αρχικά στους ίδιους τους κατοίκους της. Οι κάτοικοι της Λάρισας μέσα από την παρακολούθηση του συνεδρίου θα γνωρίσουν τι σημαίνει “συμμετέχω ενεργά” στο όραμα μιας κοινής αστικής ανάπτυξης. Ο συμμετοχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει και την οπτική των κατοίκων. Νέες ιδέες, τάσεις, ευκαιρίες και τρόποι ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών αναδεικνύονται από τις εργασίες του συνεδρίου».

Την εβδομάδα του συνεδρίου έχουν προγραμματιστεί πολιτιστικές και καλλιτεχνικές παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη όπως: φωτογραφικός διαγωνισμός, έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η άλλη όψη της Λάρισας», εικαστική έκθεση με συνεργασία εικαστικών και αρχιτεκτόνων και με θέμα την Λάρισα, λειτουργία του Μουσείου Κούκλας, μουσική από τη Φιλαρμονική του Δήμου κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass