ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ’21

Εθνική Επέτειος με μηνύματα για την Ευρώπη του αύριο

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2017 11:10

«Εμείς επιθυμούμε την Ευρώπη των λαών, των εθνών, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της ειρήνης και των ίσων ευκαιριών, με σεβασμό πάντα στην εθνική και τη λαϊκή κυριαρχία.

Όσοι αγνοούν τη βούληση των πολλών ματαιοπονούν, γιατί στο τέλος θα επικρατήσει το δίκαιο. Το μήνυμα αυτό εξάλλου είχαν στείλει τέτοια μέρα πριν από 196 χρόνια οι πρόγονοί μας» τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης - στις εκδηλώσεις που έγιναν στη Λάρισα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου - και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.

Οι εκδηλώσεις, που έγιναν με κάθε επισημότητα, για την εθνική επέτειο της επανάστασης του 1821, κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οποία συμμετείχαν επίσης τμήματα συλλόγων του νομού. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο με επίσημη δοξολογία που τελέσθηκε από τον μητροπολίτη Λάρισας σεβ. Ιγνάτιο στον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Αχιλλίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Λάρισας Αγγελική Χατζηαβραάμ αναφερόμενη στην παρουσία και την προσφορά των γυναικών «σε κρίσιμες και κορυφαίες στιγμές της ελληνικής επανάστασης».

«Πανταχού παρούσα» τόνισε η ομιλήτρια «πρώτη απ’ όλες είναι η πανύμνητη μήτηρ, η μητέρα όλων μας, η Παναγία, τον Ευαγγελισμό της οποίας γιορτάζουμε μαζί με την επέτειο της έναρξης της επανάστασης».

Κάνοντας αναλυτική αναφορά στην προσφορά γυναικών, όπως μεταξύ άλλων οι Σουλιώτισσες, οι Μεσολογγίτισσες, η Μπουμπουλίνα και η Μαντώ Μαυρογένους υπογράμμισε ότι «σε καμιά γωνιά της επαναστατημένης Ελλάδας δεν έλειψαν οι Ελληνίδες οι οποίες πρόσφεραν με όποιο μέσο διέθεταν τη βοήθειά τους στον απελευθερωτικό αγώνα».

Για να καταλήξει υπογραμμίζοντας ότι «το 1821 δεν είναι μόνο το πέρασμα κάποιων σπουδαίων ανδρών και γυναικών στην αθανασία. Είναι η απόδειξη πως οι μεγάλοι αγώνες στη ζωή και οι καθοριστικές μάχες δεν κερδίζονται πάντα από αυτούς που έχουν ποσοτική υπεροχή και εγκόσμια δύναμη αλλά από αυτούς που επιδεικνύουν μεγαλείο ψυχής και εμπιστεύονται τη θεία δικαιοσύνη».

ΣΤΕΦΑΝΙΑ

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, τον αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Χρ. Καλομπάτσιο, τον διοικητή της 1ης Στρατιάς Δημ. Ζερβάκη, τον δήμαρχο Λάρισας Απ. Καλογιάννη, τον ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Κοτσιάφτη, τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Αχ. Τζουβάρα, τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Μ. Μαγρίζο, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Συνταξιούχων Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης 1941 – ’44 Αθ. Ριζάκη αλλά και εκπροσώπους, της ΠΟΑΕΑ, αποστράτων του Στρατού, της Αεροπορίας και της ΕΛ.ΑΣ., των Εφέδρων Αξιωματικών, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Κυπρίων, των Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας, του Δικηγορικού Συλλόγου, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της Νεολαίας ΑΝ.ΕΛ. και του ΛΑΟΣ.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης σε δήλωσή του διευκρίνισε πως «να μην λησμονούμε ότι σήμερα είναι διπλή γιορτή αφού εκτός από την Επανάσταση του ’21 γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου»

Για να προσθέσει πως πρόκειται για «διπλή γιορτή που βρίσκει τη χώρα μας να δίνει μία ιδιότυπη διαρκή μάχη, μαζί με τις κοινωνίες και άλλων εθνών της Ευρώπης: τη μάχη για ένα κοινωνικό μοντέλο με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι την ευημερία των αριθμών.

Η ελληνική κρίση αποδείχθηκε ότι αποτελεί ένα μικρό κομμάτι ενός γιγαντιαίου παζλ, που στο σύνολό του αντικατοπτρίζει τη στρεβλή ανάπτυξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Ένα οικοδόμημα το οποίο 60 χρόνια μετά τη συνθήκη της Ρώμης, κλυδωνίζεται συθέμελα από εμμονικές συμπεριφορές εκείνων που κινούν τα νήματα και που αγνοούν θεμελιώδεις αξίες και ιδανικά, πάνω στα οποία κτίστηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εμείς επιθυμούμε την Ευρώπη των λαών, των εθνών, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της ειρήνης και των ίσων ευκαιριών, με σεβασμό πάντα στην εθνική και τη λαϊκή κυριαρχία.

Όσοι αγνοούν τη βούληση των πολλών ματαιοπονούν, γιατί στο τέλος θα επικρατήσει το δίκαιο. Το μήνυμα αυτό εξάλλου είχαν στείλει τέτοια μέρα πριν από 196 χρόνια οι πρόγονοί μας» κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Στο μήνυμα της ημέρας, σημειώνοντας επίσης τον αγώνα των ηρώων που θυσιάσθηκαν για το έθνος, αναφέρθηκαν επίσης με δηλώσεις τους, ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Κέλλας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κων. Μπαργιώτας, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καλομπάτσιος και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

ΑΝΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η τοπική οργάνωση ΑΝΕΛ Λάρισας για την 25η Μαρτίου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ημέρα σύμβολο η 25η Μαρτίου για τον Ελληνισμό, που γιορτάζει τη χαρμόσυνη είδηση, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Παλιγγενεσία, μέσω του Αγώνα των Ελλήνων απέναντι στον τουρκικό ζυγό, «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος».

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί κορυφαία στιγμή στην πορεία του Έθνους, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητα του Ελληνισμού και την αδιάκοπη συνέχειά του από την αρχαιότητα και στο διηνεκές. Ο Ιερός Αγώνας των εξεγερμένων Ελλήνων, φάρος που οδηγεί τις επόμενες γενιές, δείχνει τον δρόμο για τη Λευτεριά . Αντλώντας δύναμη και θάρρος και παίρνοντας διδάγματα από εκείνους, εμείς οι νέοι φέρουμε το φορτίο να συνεχίσουμε σε αυτά τα χνάρια και να αγωνιζόμαστε σήμερα, σε αυτή τη δύσκολη για την πατρίδα μας συγκυρία, εκπληρώνοντας το χρέος μας και τηρώντας τις ιερές παραδόσεις που εξυψώνουν την Εθνική και Θρησκευτική μας συνείδηση.

 Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας πάντα έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση να διασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά και σε καιρό ειρήνης οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να προσφέρουν στο κοινωνικό έργο που το Έθνος έχει υποχρέωση και κατά παράδοση προσφέρει, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass