ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ:

Λιτάνευση και παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2017 11:20

Με κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει σ’ αυτήν την ημέρα, γιορτάστηκε και στην Αγιά προχθές Σάββατο η Εθνική Επέτειος της Παλιγγενεσίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων που τέλεσαν ο αρχιερατικός επίτροπος Περιφέρειας Αγιάς αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δρόσος, ο αρχιμανδρίτης π. Ρωμανός Ζέρβας και ο πρωτοπρεσβύτερος ιερέας π. Αθανάσιος Μακρής, ενώ συνεχίστηκε με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς, βαλκανιονίκη στον ακοντισμό, Μαρία Τουρσουνίδου.

Της ομιλίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Αγωνιστών, όπου ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από μαθητές του Γυμνασίου, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και κατατέθηκαν στεφάνια από τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, από τον περιφερειακό σύμβουλο Απόστολο Μπίλλη εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από τον ταγματάρχη Εφοδιασμού Μεταφορών Δημήτριο Σαλεμή εκ μέρους των στρατιωτικών σωμάτων, από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Βασίλη Βλαχογιάννη, από τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς Χρήστο Καρνάβα, από τον διοικητή του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου Χρήστο Αντωνίου, από τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς Ηλία Παντελίδη, εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Αγιάς Δημήτριο Καρακωστόπουλο, εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και από τον δημοτικό σύμβουλο Στέφανο Ριζούλη για την Εθνική Αντίσταση και τους Αναπήρους Πολέμου.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παρέλαση από τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, παρουσία πλήθους κόσμου, μετά το πέρας της οποίας μαθητές του Γυμνασίου Αγιάς χόρεψαν στην κεντρική πλατεία παραδοσιακούς χορούς υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους και χοροδιδασκάλου Παναγιώτη Καραβιδέ.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass