ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ:

Σύμπνοια και ομόνοια για τον εθνικό σκοπό

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2017 12:00
ΣΥΚΟΥΡΙΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Δήμος Τεμπών τόσο στην έδρα του Δήμου όσο και στις Δημοτικές Ενότητες και τα χωριά τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Με τη βοήθεια και του καλού καιρού οι πολίτες συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις και χειροκρότησαν τους μαθητές στις παρελάσεις που έγιναν.

Για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ο δήμαρχος Τεμπών δήλωσε :

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μεγάλη γιορτή.

Είναι ημέρα κατάνυξης και απόδοσης τιμής στους αγωνιστές του 1821, σε όλους εκείνους τους επώνυμους αλλά και ανώνυμους ήρωες, που κράτησαν στην καρδιά τους τη φλόγα του ξεσηκωμού και αγωνίστηκαν προκειμένου να υπερασπιστούν τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες του έθνους μας.

Αποτελεί μια ασίγαστη υπενθύμιση του πάθους και της γενναιότητας της ελληνικής ψυχής, της αποφασιστικότητας, της τόλμης και της αυτοθυσίας των Ελλήνων. Ταυτόχρονα αποτελεί και παράδειγμα της μεγάλης δύναμης του έθνους μας για να αγωνιζόμαστε για τον κοινό σκοπό με σύμπνοια και ομόνοια.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα μας, είναι και ημέρα ευθύνης προς την πατρίδα, προς τη σημερινή αλλά και τις επόμενες γενιές.

Έχουμε ιερή υποχρέωση, να συνεχίσουμε να τιμούμε στην πράξη όλους όσοι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι και να θέσουμε ως γνώμονα και στόχευση της συλλογικής μας δράσης τη δημιουργία μιας Ελλάδας ισχυρής και περήφανης».

ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Στην έδρα του Δήμου Τεμπών, το Μακρυχώρι το πρωί του Σαββάτου ανήμερα της εθνικής γιορτής τελέστηκε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά. Αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση από τη μαθητιώσα νεολαία του χωριού.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Λιούπας, ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Καρατέγος, ο αντιδήμαρχος κ. Αστέριος Σαΐτης, η πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας κ. Άννα Καραπάνου- Μαγαλιού, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, κ. Γεώργιος Ντόντος, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών κ. Λάμπρος Ζάρρας το μέλος τοπικού συμβουλίου Ελάτειας κ. Θεόδωρος Ζάρρας εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων.

ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Ανάλογες οι εκδηλώσεις έγιναν και στη Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος και ειδικά στο Συκούριο με δοξολογία στον ιερό ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης προστάτες της κωμόπολης. Ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών των σχολείων του Συκουρίου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Τεμπών .

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Συκούριο παρευρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Καρατέγος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Πουτσιάκας, ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Νταφούλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας κ. Γιώργος Καλότυχος ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χρήστος Μπίκας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γεώργιος Έξαρχος, Γιάννης Αργυρίου, Παναγιώτης Γκατζόγιας, Ιωάννης Βλάγκας, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Λάμπρος Ζάρρας, εκπρόσωπος του Α.Τ. Περιφέρειας Λάρισας , πρόεδροι συλλόγων και φορέων.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ

Με επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου ο Πυργετός του Δήμου Τεμπών τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον καθεδρικό ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Πυργετού προεξάρχοντος του πρωτοπρεσβύτερου και προϊσταμένου του ναού π. Αλέξανδρο. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων και παρέλαση από μαθητές των σχολείων του Πυργετού.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών κ. Αχιλλέας Διψάνας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας «Νέα Δύναμη» κ. Γεώργιος Μανώλης, ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών κ. Ευθ. Μπουζέκης, ο πρόεδρος Τ.Κ. Πυργετού Αθ. Λαϊνάς, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Ραψάνης κ. Μιχ. Αβέλλας, οι διευθυντές των σχολείων, πρόεδροι φορέων και συλλόγων.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass