Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

«Ξύπνησε» μνήμες στην Ελασσόνα το δυστύχημα με το ελικόπτερο

Δημοσίευση: 21 Απρ 2017 13:00

Η προχθεσινή τραγωδία με το ελικόπτερο που έπεσε στην τοποθεσία «Μελαντίνο», λίγο έξω από το Σαραντάπορο, και κόστισε τη ζωή σε 4 στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, φυσικό ήταν να «ξυπνήσει» μνήμες στους κατοίκους της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής.

Χθες το πρωί, στη θέση όπου έχασαν τη ζωή τους οι τέσσερις στρατιωτικοί, τελέσθηκε τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών τους από τον σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, με την παρουσία του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου, κατοίκων της περιοχής και στρατιωτικών.

Το θέμα της πτώσης του ελικοπτέρου, μονοπωλεί όπως είναι φυσικό τις συζητήσεις στην καθημερινότητα της Ελασσόνας.

Να σημειωθεί ότι, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, μόλις χάθηκαν τα ίχνη του μοιραίου ελικοπτέρου, σήμανε μεγάλη κινητοποίηση από τους εμπλεκόμενους φορείς, που φάνηκε αμέσως στον ουρανό (με συνεχείς πτήσεις ελικοπτέρων και αεροπλάνων) και στους κεντρικούς δρόμους της Ελασσόνας και στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης με την ταχύτατη διέλευση Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών οχημάτων, ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, που κατευθύνονταν προς τον τόπο της τραγωδίας.

Για λίγες ώρες, η πόλη από την πρωτοφανή κινητοποίηση και τις μετακινήσεις των εμπλεκομένων φορέων θύμιζε…την 8η Ιουλίου του 2013, τότε που είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά και απείλησε τις εγκαταστάσεις της 694 Π.Α.Π., οπότε για λίγες ώρες είχε εκκενωθεί η Ελασσόνα.

Πολλοί ήταν αυτοί, μεσήλικες και ηλικιωμένοι, που ξαναθυμήθηκαν την πριν από 40 χρόνια τραγωδία, τότε που τον Νοέμβριο του 1976, στην ίδια περιοχή του Σαρανταπόρου, συνετρίβη αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας που κατευθυνόταν από την Αθήνα στην Κοζάνη, με τον τραγικό απολογισμό των 50 νεκρών (επιβατών και πληρώματος).

Πάντως, όλο και πληθαίνουν οι μαρτυρίες Ελασσονιτών, που είδαν το μοιραίο ελικόπτερο να κινείται επάνω από την Ελασσόνα πολύ χαμηλά και με πολύ δυνατό θόρυβο. Κάποιοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους τρομαγμένοι και είδαν το ελικόπτερο να διέρχεται πολύ κοντά από τον λόφο του Μοναστηριού της Παναγίας Ολυμπιώτισσας!

Κάτοικοι του Δρυμού Ελασσόνας θορυβήθηκαν έντονα από τη διέλευση του μοιραίου ελικοπτέρου, «που έκανε δυνατό θόρυβο που «τράνταξε» τα σπίτια και τα τζάμια».

* Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στο Σαραντάπορο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η πατρίδα μας πενθεί. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Στρατού και στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, τον υποστρατήγο Ιωάννη Τζανιδάκη, τον συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου, τον ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και τον υπολοχαγό Κωνσταντίνο Χατζή. Εύχομαι από καρδιάς την ταχεία ανάρρωση της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

του Γιάννη Μουκίδη

Σχετικά Άρθρα