Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

"Γκόλφω for ever": Μια παρωδία του βουνού και της στάνης

Δημοσίευση: 21 Απρ 2017 10:11

Τη θεατρική παράσταση "Γκόλφω for ever", μια παρωδία του βουνού και της στάνης, θα παρουσιάσει το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων το 1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων.

Η Γκόλφω είναι ένα βουκολικό δράμα, γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο, είναι η ιστορία ενός έρωτα και μιας προδοσίας, που καταλήγει σε θάνατο, σ' ένα ορεινό ελληνικό χωριό του 19ου αιώνα. Γράφτηκε και παρουσιάστηκε το 1893 (Σπ. Περεσιάδης) και έγινε και ταινία.

Με βάση αυτό το έργο η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Φαρσάλων στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος θα παρουσιάσει μια "άλλη" Γκόλφω, με αίσιο τέλος, γραμμένη από τον θεατρικό συγγραφέα Ντ. Σπυρόπουλο.

Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη χορό, τραγούδι, φουστανέλα και σίγουρα κωμική και ξεκαρδιστική.

Τελικά η κλασική αλλά και η μοντέρνα Γκόλφω είναι ένα σύμβολο αληθινής αγάπης, εντιμότητας, ανιδιοτέλειας, αντίστασης και αγωνιστικότητας. Ακόμα και το όνομά της είναι συμβολικό (εγκόλπιο > Γκόλφω) σημαίνει φυλακτό, φυλάει την αγάπη.

Υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας είναι η καθηγήτρια Βάγια Μαλιάγκα, ενώ αντί εισιτηρίου γίνονται δεκτά τρόφιμα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Σχετικά Άρθρα